יום ראשון, 30 במאי 2021

טארט מישמשים לקינוח ולא רק...

 ברור שהכי פשוט וקל זה לאכול מהם ככה מקערת הפירות

ובזמן הקצר שהם מככבים בשווקים אני בהחלט משתדלת להנות הם as is .

פעם, עמדו אצלי בתור כשהכנתי עוגת מישמש, בשביל הגוגואים,

משחק ידוע , היום אין קונים לגוגואים, אבל בהחלט נהנים מהעוגה. 

אז מישמשים אני אוהבת, וקראמבל גם למה לא יחד?


קבלו את המתכון הנפלא לטארט משמשים, הגשתי לצד כדור גלידה

קינוח מושלם.

רכיבים: (תבנית עגולה קוטר 20)

6-8 מישמשים חצויים מעורבבים עם 2 כפות סוכר וכף ברנדי

100 גר' אגוזים טחונים

100 גר' קמח

כפית אבקת אפיה

150 גר' סוכר

100 גר' נטורינה

כפית קינמון

קליפה מגוררת מלימון

_-_-_-_-_-_-_-_-_-

1 ביצה

1/2 כף ברנדי

אופן ההכנה:

מעבדים את כל החומרים לפירורים גדולים, מפרישים כוס

לשאר מוסיפים את הביצה והברנדי ומעבדים לבצק

משטחים בתבנית

מסדרים מעל את חצאי המישמש, מפזרים מהפרורים 




ואופים בתנור בחום 180 מעלות למשל 55 דקות

מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.




עונת המישמשים כל כך קצרה והעוגה הזאת כל כל טעימה
שהייתי חייבת לעשות ניסיון עם שזיפי שגיב שהפציעו בחנויות.
השגיב עמידים יותר מהשזיפים הרגילים וכדי לא להזדקק  לאפיה ארוכה במיוחד
קירמלתי אותם קודם במשך כ- 30 דקות
כך גם קיבלתי אותם בצבע אדמדם משגע וגם בתום האפיה הפירות היו רכים ונימוחים כמו שאני אוהבת.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה