לפעמים אני גולשת למנות שהן קלישאה... כמו בצק העלים ששימש כמצע
לרוטב פטריות עשיר וטעים,
השבת אני בוחרת לפי מה שאני אוהבת
קלתיות בצק עלים/פילאס
אז את הבצק עלים , מפשירים חותכים לריבועים
חותכים גם פסים דקים ברוחב 2 - 1/2 1 ס"מ למסגור הריבוע
מברישים בביצה טרופה את הריבוע, מדביקים את הפסים
את מרכז הריבוע מחוררים היטב כדי שלא יתפח מאוד
ולתנור בחום 200 מעלות כ- 20 דקות
עד שזהוב יפה.
הרוטב:
3-4 שיני שום כתושות
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
3-4 פטריות פורטבלה פרוסות
כפית קמח
1 שמנת לבישול
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
2 כפות רוקפור מגוררת
מלח, טימין,פלפל לבן.
עירית חתוכה לקישוט
אופן ההכנה:
מזהיבים את השום במעט שמן
מוסיפים את הפטריות ומבשלים על אש נמוכה , מתבלים, מוסיפים את היין
ומבשלים עד שרוב האדים מצטמצמים
מערבבים לתוך הפטריות את הקמח,
מוסיפים את השמנת לבישול ומבשלים להסמכה
מוסיפים את הרוקפור ומערבבים עד שהגבינה נמסה לתוך הרוטב
סלטים כמובן נבחרו ממגוון סלטי הבית
אני מאוד אוהבת אספרגוס ולכן מנת הירק בארוחה אספרגוס מוקפץ בשום ושקדים פרוסים
פסטה פנה ברוטב רוזה וודקה ופרמזן
למרות שאני תמיד בעד קיצורי דרך הפעם בישלתי את הפסטה בנפרד
והוספתי לרוטב שכבר היה מוכן
בנוסף עוד מצקת ממי הבישול של הפסטה, כדי להסמיך מעט את הרוטב
וזה חלום
רוטב רוזה לפסטה
300 גר' עגבניות שרי חצויות
3-4 שיני שום כתושות
1/4 כוס וודקה
1 כוס שמנת לבישול
מלח, פלפל , 1/2 כפית בזיליקום יבש
מעט פרמזן
אופן ההכנה:
מזהיבים את השום במעט שמן
מוסיפים את העגבניות וטיפה מים ומבשלים עד שהעגבניות רכות רכות
מתבלים
טוחנים ומסננים - לרוטב חלק, אפשר לוותר על הטחינה למי שאוהב חתיכות עגבניה ברוטב שלו.
מוסיפים את השמנת והוודקה, מתקנים תיבול, מביאים לרתיחה
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב
מערבבים ומוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה
מביאים לרתיחה , מערבבים ומסירים מהאש
וסלמון השריף שהוא די נכסי צאן ברזל, זאת אומרת
בין המתכונים שאני חוזרת עליהם מידי פעם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה