יום רביעי, 26 במאי 2021

ארוחת שבת בצק עלים פטריות

 


לפעמים אני גולשת למנות שהן קלישאה... כמו בצק העלים ששימש כמצע 

לרוטב פטריות עשיר וטעים, 

השבת אני בוחרת לפי מה שאני אוהבת

קלתיות בצק עלים/פילאס

אז את הבצק עלים , מפשירים חותכים לריבועים

חותכים גם פסים דקים ברוחב  2  - 1/2 1 ס"מ למסגור הריבוע

מברישים בביצה טרופה את הריבוע, מדביקים את הפסים

את מרכז הריבוע מחוררים היטב כדי שלא יתפח מאוד

ולתנור בחום 200 מעלות כ- 20 דקות

עד שזהוב יפה.

הרוטב:

3-4 שיני שום כתושות

2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות

3-4 פטריות פורטבלה פרוסות

כפית קמח

1 שמנת לבישול

1/4 כוס יין לבן חצי יבש

2 כפות רוקפור מגוררת

מלח, טימין,פלפל לבן.

עירית חתוכה לקישוט

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום במעט שמן

מוסיפים את הפטריות ומבשלים על אש נמוכה , מתבלים, מוסיפים את היין

 ומבשלים עד שרוב האדים מצטמצמים

מערבבים לתוך הפטריות את הקמח, 

מוסיפים את השמנת לבישול ומבשלים להסמכה

מוסיפים את הרוקפור ומערבבים עד שהגבינה נמסה לתוך הרוטב



סלטים כמובן נבחרו ממגוון סלטי הבית 





אני מאוד אוהבת אספרגוס ולכן מנת הירק בארוחה אספרגוס מוקפץ בשום ושקדים פרוסים




פסטה פנה ברוטב רוזה וודקה ופרמזן 

למרות שאני תמיד בעד קיצורי דרך הפעם בישלתי את הפסטה בנפרד

והוספתי לרוטב שכבר היה מוכן

בנוסף עוד מצקת ממי הבישול של הפסטה, כדי להסמיך מעט את הרוטב

וזה חלום


רוטב רוזה לפסטה

300 גר' עגבניות שרי חצויות

3-4 שיני שום כתושות

1/4 כוס  וודקה

מלח, פלפל , 1/2 כפית בזיליקום יבש

מעט פרמזן

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום במעט שמן

מוסיפים את העגבניות וטיפה מים ומבשלים עד שהעגבניות רכות רכות

מתבלים

טוחנים ומסננים - לרוטב חלק, אפשר לוותר על הטחינה למי שאוהב חתיכות עגבניה ברוטב שלו.

מוסיפים את הוודקה, מתקנים תיבול

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב

מערבבים ומוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה

מביאים לרתיחה , מערבבים ומסירים מהאש



וסלמון השריף שהוא די נכסי צאן ברזל, זאת אומרת

בין המתכונים שאני חוזרת עליהם מידי פעם




לקינוח מיקס טעמים ומרקמים מתוק חמוץ פריך וקרמי

פאי לימון בתפזורת

מרנג שוויצרי,קארד לימון,קרם מסקרפונה וקולי פירות יער
 בשביל הצבע
מורכב
אבל טעים!

נתחיל במרנג:

8 חלבונים יחד עם 2 כוסות סוכר
בקערה על סיר עם מים רותחים
מערבבים ומודדים
מודדים ומערבבים
עד שמגיעים לטמפרטורה 60 מעלות
מעבירים לקערת מערבל ומקציפים לקצף נוקשה.
אני בחרתי לשטח בשתי תבניות
ואח"כ לשבור לי לחתיכות קטנות
אפשר לזלף לקלתיות קטנות שיקלטו את הקרמים
אופים כשעתיים וחצי בחום 110 מעלות.
מתקרר
שוברים לחתיכות.

קרם מסקרפונה:

2 שמנת מתוקה
100 גר' אבקת סוכר 
מקציפים לקצף נוקשה



קארד לימון:

80 גר' מיץ לימון (מיץ מ-3 לימונים בערך)
60 גר' סוכר
180 גר' חמאה
קליפה מגוררת משלושת הלימונים

3 ביצים
60 גר' סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את מיץ הלימון עם הסוכר, הקליפה והחמאה
בכלי נפרד טורפים היטב את הביצים עם הסוכר
כשמיץ הלימון רותח מסירים מהאש ומוסיפים מספר כפות ממנו לביצים הטרופות
השוואת הטמפרטורות נעשית תוך כדי טריפת הביצים
שכן לא נרצה לקבל חביתה...
כשהעברנו בערך מחצית מהנוזל הרותח לביצים, ניתן להחזיר הכל לסיר ולהמשיך בחימום
תוך בחישה עם מטרפה עד שהנוזל מסמיך
מכבים את האש ומורידים את הסיר מהלהבה .
שופכים את הקרם למסננת ומסננים מקליפת הלימון
מקררים
כשהקארד קר מקפלים לתוכו 3-4 כפות קצפת


 מעבירים את הקרמים לשקיות זילוף

קולי פירות יער:

קופסת פירות יער מעורבים -קפוא
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
2 פרוסות לימון

מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות
מצננים וטוחנים

מרכיבים:





ש ב ת  ש ל ו ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה