יום ראשון, 23 במאי 2021

טרייפל תפוחים מוס מסקרפונה וקרמל

 את הרעיון  לקינוח הזה הביאה לי הסיניורית מתישהו סמוך לראש השנה

כי תפוחים, דבש זה בול הקונספט, וכן יש אצלנו ארוחה חלבית אחת בחג אז למה לא?

אבל כבר היה לי משהו אחר בתוכנית והמחשבה לאכול את הדבר הנפלא הזה בפרווה לא עשתה לי נעים

אז דחיתי וכמובן צדקתי, כי זה היה כל כך טעים  והאמת שדי פשוט להכנה

אפשר כמובן להכין בכוסות אישיות, אבל אז כל עניין החפירה בטרייפל הולך

 וזה חלק מהכיף בקינוח הלא מכופתר הזה.

למי שאין כלי זכוכית יפה המיועד להכנת טרייפל

אני חושבת שאפשר למצוא בחנויות החד פעמי כלי יפה ולא מאוד גדול שיכול להתאים לקינוח,

 הגביע שלי בקוטר של כ- 15 ס"מ.


רכיבים:

לקרמל

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפות (40 גרם) דבש

50 גרם חמאה

קורט מלח


למלית גבינה 


1 קופסת מסקרפונה

1/2 כוס  סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה


לשכבת תפוחים –


4 תפוחי גרני סמית' בינוניים (כ – 650 גרם)

2 כפות (30 גרם) סוכר חום

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כפות (30 גרם) חמאה


לשכבות בסיס 


150 גרם  בעוגיות לוטוס טחונות גס.


אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הקרמל –


בסיר או במחבת רחבה ועמוקה שמים את הסוכר בשכבה דקה ואחידה ומחממים על גבי להבה בינונית. מידי פעם מטלטלים את המחבת לפיזור אחיד, אבל לא מערבבים. 

והכי חשוב לא להשאיר את הסיר לבד על האש

אין גרוע יותר מקרמל שרוף וגם המראה של מטבח אפוף עשן לא משהו . 

 כשהסוכר הופך נוזלי כולו ובעל צבע חום ענברי יוצקים לתוכו בזרם דק את השמנת המתוקה, 

מערבבים היטב ממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס כולו  מוסיפים את החמאה, הדבש והמלח

 ומבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות. 

מקררים.


להכנת שכבת התפוחים


קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. 

מעבירים למחבת , מוסיפים את הסוכר, קינמון וחמאה

 ומבשלים על גבי להבה בינונית ותוך כדי ערבוב מידי פעם, 

עד שמרבית הנוזלים מצטמצמים ועד שהתפוחים מתרככים מעט 

ומצופים בשכבת קרמל דקיקה (כ – 5 דקות בישול). מצננים לחלוטין.


מכינים את שכבת הגבינה


 מקציפים את השמנת המתוקה עם  הסוכר וניל   לקצפת יציבה. 

מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה אחידה.

הרכבה:

מפזרים בקערה  מפירורי הביסקוויטים. 

יוצקים מעל מחצית מתערובת הגבינה. 

מעבירים את הקרמל לשק זילוף וגוזרים בו פתח בקוטר 1/2 ס"מ. 

במידה והקרמל התמצק מחממים אותו קלות כמה שניות בלבד במיקרוגל. 

מזלפים קרמל בשולי הקערה ומעט מאוד גם במרכזה.

 הקרמל דומיננטי ומתוק מאוד ולכן לא מציפים בשכבה נדיבה של קרמל. 

מכסים את שכבת הקרמל בתפוחים המקורמלים יוצקים את המחצית השנייה של תערובת הגבינה

 ומפזרים מעל פירורי ביסקוויטים., 

מזלפים קרמל בשולי הקערה ומעט במרכז

מפזרים בערימה את שארית התפוחים המקורמלים

ומעל 2-3 כפות מרוטב הקרמל

שומרים במקרר, אבל כדאי להוציא כחצי שעה לפני ההגשה








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה