יום רביעי, 19 במאי 2021

טרין גבינות חצילונים אפויים סעודת שבת מיוחדת

 



במסעדות תמיד אעדיף את אופציית ארוחת הטעימות, כי זה כיף לטעום ממגוון גדול של מנות

הרבה יותר מאשר צלחת אחת שמכילה מנה אחת ואפילו נהדרת

ככה גם בארוחת שבת, הרבה מנות קטנות עושות לי כיף בעיניים וטעים על הלשון, 

אמנם כרוך ביותר השקעה, אבל לעיתים הולכת על הקונספט הזה.


ביחוד כשיש חלה  טרייה שנאפתה כמה שעות לפני שבת


חצילונים קלויים על מצע קונפי עגבניות

את הרעיון למנת החצילונים האלה קיבלתי באחת מהתוכניות של מאסטר שף, 
חיכיתי לזמן שבו
הקניין יפנק אותי בחצילונים הקטנים וקדימה

רכיבים:

6 חצילונים קטנים

לקונפי עגבניות

6 עגבניות קלופות
5 שיני שום
שמן זית

להגשה:

אגוזי מלך חתוכים לפיסות קטנות מטוגנים בשמן ומלח
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מחוררים את החצילים ומכניסים לגריל, לא שוכחים אותם שם, מסובבים שיתרככו ומוציאים.
כשמתקררים קולפים בזהירות את הקליפה מבלי לפגוע בגוף החציל.

מכינים את הקונפי

חותכים את העגבניות לקוביות מעבירים לסיר יחד עם השום הכתוש, מעט מלח ופלפל שחור
מכסים בשמן זית ומבשלים על אש קטנטנה כ- 30 דקות, העגבניות יתרככו וניתן יהיה לטחון אותן
לתקן תיבול, להוסיף מעט מיץ לימון

לצקת על צלחת הגשה

להניח את החצילונים על הרוטב
לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך




טרין הגבינות היא מנה ותיקה ותיקה, יפיפיה, ומגוון הטעמים בין שכבות הגבינה העשירה
נותן ביס מושלם
רק חסרים הקרקרים מסביב

מה צריך?

לשכבת הגבינה - 500 גר' גבינת שמנת לערבב היטב

1/2 כוס פסטו
1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות


בקערת מעבד מזון:

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
עלים משלושה גבעולי בזיליקום
חופן אגוזי מלך
כף שום כתוש
מלח,פלפל שחור

מעבדים למחית תוך הוספת שמן זית עד לקבלת מרקם משחתי 

1/2 כוס טפנד

רכיבים

המהדרין יגלענו 250 גר' זיתי קלמטה


וכל השאר יסננו קופסת שימורי זיתים מגולענים


5-6 גבעולי פטרוזיליה


4 שיני שום


1/2 בצל סגול


פלפל שחור,קורט מלח


שמן זית


אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי


תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי

2-3 כפות צנוברים
את הצנוברים יש לקלות לצבע חום זהוב במעט  שמן

הרכבה:

כעת נותר לרפד קערה בנילון נצמד

לפזר בתחתית את הצנוברים שהתקררו
להניח מגבינת השמנת שכבה בגובה 2 ס"מ
להניח מהטפנד שכבה דקה
לכסות בגבינה
ושוב שכבת מילוי - פסטו
לכסות בגבינה 
שכבת מילוי- ממרח עגבניות
לכסות בגבינה
להצמיד נילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות




ביסוני  טורטיה 





לעיקרית 

פיש וולינגטון 



ליד הגשתי 

כרובית וברוקולי אפויים

מפשירים את הירקות ומבשלים חצי בישול , אפשר גם בסלסלת אידוי במיקרו.

מכינים נוזל תיבול :
3 כפות מיונז
כפית חרדל 
1/4 כוס מים 
כפית אבקת מרק בצל
מעט מלח ופלפל שחור
מערבבים היטב
יוצקים על פרחי הכרובית והברוקולי, מפזרים קצת פרורי לחם
ולתנור

לחצי שעה


וגם

תפו"א אנה, שיהיה למי שקשה לו עם הירוקים




לקינוח קרם שניט בשתי קומות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה