יום ראשון, 1 בדצמבר 2019

קרם שניט לא מה שחשבתם

גם את  העוגה המופלאה הזאת  פיספסתי
ואיכשהו עדיין לא יצא לי לצלם אותה לפוסט מיוחד בשבילה.
דווקא את העוגה שמכינים ב - 5 דקות
והיא כל כך מוצלחת, היא בכלל באה לפתור לי את עניין הסידן לילדים שלי שסרבו לאכול גבינה, 
משהו במרקם לא הסתדר להם, אבל הפלא ופלא ברגע שהוסיפו לגבינה סוכר, הכל הסתדר.

קבלו את הפטנט  "לקרם שניט"
את המתכון קיבלתי מליאת גיסתי.

בתבנית ח"פ גודל A4

רכיבים:

1 חב' דפי בצק המיועדים לקרם שניט, אני אוהבת את אלה של BONOMI
הם מעט מקורמלים וממש טעימים גם בלי אבקת סוכר שתמיד מתרטבת במקרר.

1 קג גבינה 5%
3 חב' פודינג וניל
3 שמנת מתוקה
1/2-3/4 כוס  סוכר

אופן ההכנה:

מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה עם הפודינג כשיש קצפת יציבה
מוסיפים את הגבינה
ואז מתחילים עם הסוכר ופשוט תבדקו מתי הוספתם מספיק סוכר.

קונסטרוקציה:

בחב' דפי הבצק יש 3 יח' אז מניחים עלה אחד בתבנית ועוד חצי עלה
יוצקים את הקרם על הבצק
את הדפים הנותרים מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים בגודל המנה שתרצו להגיש
וכעת מסדרים את הריבועים על הקרם.
מכסים היטב, ניילון נצמד וכו' שהעוגה לא תספוג ריחות מהמקרר
ומקררים






זה רק כתוב הרבה
תאמינו לי מכינים בצ'יק






הנה עוד רעיון, לתבנית קטנה בגודל דפי הבצק
עשיתי שימוש בשלושת הדפים
ושני סוגי קרם
למעשה הכנתי את הקרם באותו אופן
מחצית ממנו הנחתי על העלה הראשון
את העלה השני חתכתי לריבועים בגודל מנה
עליו יצקתי את הקרם השני שעירבבת עם 6 עוגיות אוריאו טחונות דק
ומעל שוב ריבועי בצק עלים בדיוק אותו דבר כמו השכבה שמתחת
כך כשאגיע לחתוך מנות, הקרם לא ישפך לצדדים



תודו שעל זה לא הייתם חושבים, קודם כל צריך לאפות את הבצק עלים
עוד משימה, אבל חושבת שהמאמץ שווה




אז בחרתי בבצק עלים על בסיס חמאה, פתחתי את הגליל וחתכתי בזהירות לרצועות ברוחב 2 ס"מ
סה"כ 15 רצועות, בזקתי אבקת סוכר
ולתנור בחום 200 מעלות למשך כ- 15 דקות
ולקרר

את הקרם הכנתי משמנת מתוקה, סוכר, 1 קופסאות גבינת שמנת ועוד 250 גר' גבינה 5%

כעת להרכבה:

על נייר אפיה מניחים 6 רצועות 


מורחים שכבה יפה מהקרם


מניחים 5 רצועות מהבצק האפוי ומכסים בשכבת קרם


מניחים 4 רצועות הנותרות ומכסים בקרם 




כעת מגלגלים לגלילה ומעבירים למקפיא
כשהגלילה קפואה, מקציפים עוד שמנת מתוקה עם 1/2 שקית פודינג וניל ו- 2 כפות סוכר
ומזלפים מסביב


מחזירים למקפיא, מוציאים כשעה לפני ההגשה למקרר.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה