יום רביעי, 27 בנובמבר 2019

שבת בפתח והתפריט להלן




אמנם הטמפרטורות כבר מתחילות לרדת אבל עדיין, לא על המרק!




כהרגלי בחרתי לי כמה סלטים לפתוח איתם את הסעודה, 

ככה שיהיה מה לשים על החלה

















לסלטים נלוותה מנת הדג

סלמון אפוי בדבש וסויה 

8 פרוסות סטיק סלמון

מרינדה:

1/3 כוס שמן 
כפית שום
 2 כפות סויה
 1/3 כוס דבש 
מעט חרדל
מלח ופפריקה

אני אוהבת למרוח על הדג את התיבול כמה שעות לפני האפיה ואז
לאפות בחום גבוה - 210 מעלות למשל 20 דקות.


העיקרית שלי כללה תבנית 
עוף בתנור עם ירקות

המרינדה יצאה כל כך טוב
ותמיד כדאי לתבל לפחות כמה שעות לפני האפיה.

רכיבים:

4 כרעיים מחולקים

2 כפיות שום
1/2 1  כפות חרדל
 3 כפות צילי מתוק
 2 כפות סוכר חום
 כף שמן זית 
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בתבנית האפיה 
2 בצלים חתוכים לפלחים
1 גזר חתוך לחתיכות 3-4 ס"מ
2 זוקיני פרוסים


לא סומכת על התיבול של העוף, מתבלת גם את הירקות
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום
מעט שמן 

על הירקות הנחתי את נתחי העוף 
ויאללה לתנור בחום 200 מעלות לשעה וחצי
בערך לאחר כשעה הנחתי על העוף שכבר קיבל צבע יפה
יריעת אלומיניום ככה הכל המשיך להתרכך
אבל לא נשרף.





ותשמרו לכם את המתכון למרינדה הנפלאה הזאת!

את תפו"א הפעם אפיתי בנפרד
5 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות
בישול 1:
במי מלח , מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות
מסננים.
בתבנית חסינת אש מערבבים
4 כפות שמן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום 
מעט פלפל שחור ורוזמרין

מעבירים לתבנית עם התיבול מקפיצים בזהירות
אופים בחום 200 מעלות
כ30 דקות
תפו"א משחימים מעט ונותרים רכים רכים 







  לקינוח
השבוע ראש חודש כסלו ומוכרחים משו שקשור לחנוכה
אז קבלו

צ'ורוס מופלאים










תגובה 1: