יום ראשון, 24 בנובמבר 2019

פינוק לשבת בבוקר - קובניות

אז יש לי הצתה מאוחרת, לפני שנים דגמתי באחד ממפגשי האוכל 
שנהגתי להשתתף בהם קובניות מעולות ולא הבנתי.. לא הבנתי כמה כיף לנשנש מהן בשבת בבוקר
עם סלט קטן מתובל בהרבה מיץ לימון, 
עגבניות מרוסקות, 
אבוקדו אם יש 
ואפילו גבינת שמנת ופנכת זיתים
זהו? בא לכם?
בחרתי במתכון של מרילין כי לא באמת זכרתי מי הביאה את הקובניות, ולא התאכזבתי, יצאו עננים






רכיבים: (ל- 10 יח')

1/2 ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
300 מ"ל מים פושרים

לגלגול:
100 גר' חמאה רכה

אופן ההכנה:

 לשים את כל הרכיבים, כ- 10 דקות רצופות ומניחים לתפיחה,
ככה שיכפיל את הנפח
שוב לשים ומחלקים ל- 10 חלקים, מניחים לנוח כחצי שעה
כן, מנוחה היא שם המשחק.
כעת נפנים לרדד כל חלק, 
למרוח חמאה, 
לגלגל לגלילה
 ולסובב , 
להניח בתבנית אפיה





כה עד שמסיימים , מניחים שוב לתפוח לחצי שעה וכעת אפשר להמשיך את ההתפחה במקרר.


בשישי בבוקר הוצאתי את הקובניות מהמקרר, הנחתי לבצק להגיע לטמפרטורת החדר וכמובן לתפוח עוד טיפה
ולתנור בחום 180 מעלות, בערך חצי שעה והפלא מוכן.





ובתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה