יום שלישי, 11 במרץ 2014

צ'ורוס

רכיבים: 

150 מ"ל מים
40 גר' מחמאה
85 גר' קמח
2 ביצים

שמן עמוק לטיגון

סוכר
קינמון
 



אופן הכנה: 

להרתיח את המים והמחמאה.

להוסיף את הקמח, לערבב ולהסיר מהאש.

להוסיף 2 ביצים ולבחוש היטב.

להכניס לשקית זילוף עם צנטר כוכב.

לזלף לשמן עמוק בחום 170 מעלות.

לטגן עד שמשחים, להוציא, לספוג את שאריות השמן ולגלגל בתערובת סוכר וקינמון.






על רד ולווט שמעתם?
נכון, בעוגות שוקולד...אדמדמות
ומה על צ'ורוס רד וולווט?
מעדן
שווה
(מהבלוג בייקרי 365)

320 גרם מים
70 גרם מחמאה
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם סוכר
170 גרם קמח
10 גרם קקאו
3 ביצים L  או 4 ביצים M
צבע מאכל אדום

שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לפיזור

הכנה:

בסיר מביאים לרתיחה מחמאה, וניל  ומים. 
מוסיפים קמח, קקאו וסוכר וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הסיר.
מניחים להתקרר
מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה 
ומוסיפים צבע מאכל ומערבלים במהירות נמוכה 
מגבירים את מהירות הערבול ומתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות פנימה.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 14.

מחממים שמן לטיגון עמוק. 


מזלפים את הבצק לתוך השמן ו"חותכים" אותו באמצעות סכין או מספריים. 
מטגנים 3 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג. 
מפדרים במעט אבקת סוכר.






ומתכון לסיידר:

1 כוס סיידר תפוחים +3 כוסות מים
1 כוס יין אדום מתוק
1 כוס יין אדום יבש
2 כוסות מיץ תפוזים
3-4 ראשי ציפורן
מקל קינמון גדול או שניים קטנים
סוכר לפי הטעם

להרתיח, לתקן טעמים
להוסיף 1/2 כוס קוואנטרו
1/2 כוס ברנדי

להגיש פושר

ומה עושים כשאין סיידר בנמצא?
החלטתי להכין יין חם ומתובל

אז מה היה שם בסיר?

1 בקבוק יין אדום חצי יבש 
1/2 כוס שזיפים מיובשים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס דבש
סרט קליפה מתפוז
2 מקלות קינמון
8 ראשי ציפורן
1/4 כפית גרגרי פלפל שחור
1/4 כוס שרי 
1/8 כוס ברנדי
סוכר לפי הטעם
קוביות תפוז מקולף

כל זה בסיר, לבשל כ- 15 דקות
להניח לספיגת טעמים

כדאי לסנן לפני ההגשה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה