יום שלישי, 11 במרץ 2014

מגולגלות תמרים





רכיבים: 

לבצק:
1/2 3 כוסות קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים

למילוי:

ממרח תמרים
ציפורן
קינמון
אגוזי מלך קצוצים גס (מעדיפה להכין תערובת אגוזים+סוכר+קליפת לימון או תפוז)

אבקת סוכר
 
כך נכין בצק לפסח:

רכיבים:

1/3-1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס קמח אוסם תופח לפסח
1/2 כוס קמח מצה דק לעוגה

מילוי: 

ממרח תמרים

תערובת של 1 כוס אגוזים טחונים מעורב ב-1/3 כוס סוכר, 1/4 כפית קינמון 

 וקליפה מגוררת מרבע לימון.


אופן הכנה: 

לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל בצק.

לחלק ל-4.

כל חלק לרדד (הכי נח לרדד בין 2 דפים של נייר אפיה כך אפשר להגיע לעלה דקיק).



מילוי:

לתבל את ממרח התמרים במעט ציפורן וקינמון.

למרוח שכבה דקה של המילוי על עלה הבצק ולפזר מעל אגוזי מלך קצוצים גס.




לגלגל ולהניח בתבנית אפיה.



על הגלילה לסמן את הפרוסות.



לאפות בחום 170 מעלות כ-20 דקות.

כשיוצא מהתנור, לחתוך את הפרוסות לגמרי ולבזוק אבקת סוכר.










לעוגיות האלה הוספתי קצת אגוזים קצוצים גס, מישמש ושזיפים מיובשים קצוצים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה