יום ראשון, 16 במאי 2021

עוגת גבינה של חברים


הדקה ה- 90 למי שקשה להחליט איזו עוגת גבינה להכין לחג

את זאת!

היא כל כך טעימה

יש סיפור מאחוריה

מהירת הכנה

והיא כל כך טעימה

כבר כתבתי?

אחרי למעלה מ- 100 עוגות גבינה שמצויות פה קשה להפתיע אותי

אבל כשראיתי את האיזכור לעוגת גבינה ההיא מחברים, זאת שצ'נדלר לא מצליח להתאפק

ולאכול ממנה ולבסוף מוצא את עצמו עם רייצ'ל אוכל אותה מהרצפה 

 מודה הייתי חייבת לנסות, עם שינויים מזעריים במקור.


הרכיבים :

לתחתית:

150 גרם ביסקוויטים

75 גרם חמאה מומסת

למלית:

900 גרם גבינת שמנת

1/4 1 כוסות סוכר

3 כפות קמח

3 ביצים

חלמון ביצה נוסף

כפית תמצית וניל

כף גרידת לימון

1  שמנת חמוצה של פעם


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-165 מעלות. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומערבבים עם החמאה המומסת. 

 מרפדים תבנית עגולה 24 ס"מ בנייר אפייה ומשטחים את תערובת הביסקוויטים בצורה אחידה. 

מהדקים ומעבירים למקפיא.

 מקציפים את גבינת השמנת בקערה במהירות נמוכה עד שהיא מתרככת ונעשית קרמית.

 מוסיפים את הסוכר והקמח וממשיכים להקציף. מוסיפים את הביצים והחלמון, 

תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים.

מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה. 

 מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את המלית על הבסיס. 

אופים כ-שעה ורבע . מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לשעתיים נוספות.

 מעבירים את העוגה למקרר ומצננים לילה, להתייצבות מלאה.

במקור העוגה מוגשת כך, אך בהכירי את הנפשות שיטעמו ממנה ציפיתי בשכבה יפה של 

שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 שקיות סוכר וניל





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה