יום רביעי, 12 במאי 2021

לזניה פתוחה ומשם נזרום?

 ארוחת שבת שלנו היתה כמו ארוחת לגו



אז היתה לי במקפיא חבילת פסטה ללזניה

כזאת פסטה טרייה שצריך לבשל ולא סתם אלא ירוקה

בקיצור צריך לתפור לה מתכון מעניין

לא סתם  לזניה

מפה לשם 

לזניה פתוחה!

 מה זה? 

תסתכלו בתמונה המצורפת, נראה לי טובה תמונה אחת  מאלף הסברים.


רכיבים: (6 מנות אישיות)

דפי לזניה מבושלים חתוכים לריבועים בגודל קערת ההגשה 2 ריבועים לסועד

 1/2 ק"ג עגבניות צהובות

עלי בזיליקום

שיני שום קלופות והרבה

3-4 בצלי שאלוט

2 סלסלות פטריות שמפיניון  ואפשר לשלב עם פטריות יער קטנות

פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס יין לבן חצי יבש

שמן זית

תלתלי פרמזן


אופן ההכנה:

נתחיל עם העגבניות הצהובות ונכין מהן קונסומה

להזהיב במעט שמן זית 3 שיני שום כתושות

להוסיף חצאי עגבניות ולאדות, עד שהעגבניות מתרככות, אפשר להוסיף כ- 1/3 כוס מים

לתבל במלח ו-8 עלי בזיליקום


כשהעגבניות רכות לטחון ולסנן

קרם שום:

1 כוס שיני שום 

מים כדי כיסוי

להביא לרתיחה, לשפוך את המים ולמלא מים נקיים, כך ארבע פעמים.

בפעם הרביעית להמשיך לבשל את שיני השום עד שמתרככים

לסנן

לתבל במלח, פלפל שחור ולטחון למרקם קרמי בתוספת כמה כפות שמן זית. 

ראגו פטריות:

3-4 בצלי שאלוט בשמן זית להזהיב, להוסיף

4 שיני שום קצוצות דק   

להוסיף פטריות פרוסות וחתוכות קטן 

לאדות

לתבל במלח, פלפל , 1/4 כוס יין לבן יבש

להמשיך לבשל ללא כיסוי עד שרוב הנוזלים מתאדים.

לבזוק 2 כפות פטרוזיליה קצוצה ולערבב קלות.



הרכבה:

בצלחת עמוקה חסינת אש לשים מצקת מקונסומה העגבניות הצהובות



לכסות בריבוע פסטה

להניח כף גדושה מראגו הפטריות



לכסות בריבוע פסטה

עוד כף מהפטריות



 לטפטף מרוטב השום וטיפה מקונסומה העגבניות.



גילוף מפרמזן רגע לפני ההגשה



נמשיך עם פילה אמנון ברוטב לימוני על מצע  פלפלים קלויים ועדשים שחורות

למצע נתחיל בבישול כוס עדשים שחורות בהרבה מים

זה לוקח בערך כחצי שעה

בינתיים נטגן בצל קצוץ במעט שמן

נוסיף 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות ו- 2 שיני שום כתושות

על אש קטנה

עם תוספת מים , לפי הצורך נאדה לריכוך

 פלפלים קלויים :

4 פלפלים שטופים ועוד 2 עגבניות לגריל, לזמן קצר, רק טיפה לחרוך

לסובב כל כמה דקות וכשכל הפלפלים נצבעו שחור

להוציא ולהכניס לשקית נילון, לסגור ולהניח להתקרר

כך הירקות יזיעו להם והקליפה תפרד מבשר הירק.

לקצוץ את הירקות

3 שיני שום קצוצים לטגן קלות בשמן זית

להוסיף את הירקות הקצוצים

1/4 כוס יין לבן חצי יבש

מלח, פלפל שחור 

לבשל 5 דקות , להסיר מהאש ולבחוש לסיר 2 כפות מיץ לימון

לטחון למרקם חלק

בהגשה נניח על הצלחת כף גדושה מהקונפי

כף גדושה מהעדשים 

ומעל נניח את הדג שבחרתי לחצות ל- 2 חלקים ארוכים



ליד נכין תבנית תפו"א מעוכים 

הכי קל  להכין מתפ"א קטנטנים שטופים ומוכנים לאפיה

מתחילים בבישול , עד שדי רך, מסננים

מעבירים לתבנית חסינת אש, מועכים בעזרת ממחה של תפו"א

מפזרים שמן, מלח גס, עשבי תיבול , שום כתוש






ומעבירים לאפיה של כ- 40 דקות בחום 200 מעלות.



ולקינוח

קצת חיים קלים

פבלובה בכוס

נשיקות מרנג - היו לי בארון
2 קרטוני קצפת- כמובן עם 4 שקיות סוכר וניל להעביר לשקית זילוף

קולי פירות יער:(או כל פרי אחר אהוב)

לקרמל 2-3 כפות סוכר לקרמל זהוב
להוסיף 2 כוסות אוכמניות קפואות
1 כוס מחית תות
סרט מחצי קליפת לימון
לבשל על אש קטנה
לתבל בקמצוץ קינמון
להוסיף סוכר אם נחוץ (תלוי במתיקות הפירות)
לקרר.

הרכבת המנה:

בכוס לפזר נשיקות מרנג
לזלף מעט קצפת
להניח 2 כפות קולי פירות יער
לפזר שוב נשיקות מרנג ולחזור 
על הקצפת ופירות היער

לקרר עד ההגשה



ש ב ת  ש ל ו ם



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה