יום ראשון, 9 במאי 2021

אוטוטו שבועות ויש לי כמה חידושים



שבועות, מאכלי חלב, פשטידות גבינה ועוד
אז אצלנו לא כל כך אוהבים את הקונספט ומסתפקים בקינוחים אלופים חלביים.
הפעם סטיתי קצת מהרגיל ובחרתי לפתוח במגש גבינות שוות, השתדלתי לגוון מאוד
כדי שלכל אחד יהיה מה לדגום



הסעודה עצמה תהיה לרוב פרווה עד חלבית
 נכון שאצלנו סעודת שבועות היא כמעט כמו עוד סעודת שישי בערב אז כדי לציין את החג
הכנתי בעזרתה הפעילה של הג'וניורית שלי 


 


וסלט ירוקים עם גזר צלוי מיוחד שלשם שינוי הצלחתי לצלם
אמנם היתה הכנה לא מעטה לסלט הזה, אבל לארוחות מיוחדות
 היה שווה לנו:

רכיבים:

4 גזרים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

1/2 כוס חמוציות
1 כוס מיץ תפוזים (הכנתי מפריגת)
1/4 כוס מייפל אמיתי

1/2 גליל גבינת פרומעז

1/4 חסה אייסברג
1/2  חב' עלי רוקט

1/2 כוס שקדים פרוסים

רוטב:
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
3 כפות חומץ
3-2 שיני שום כתוש
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה:

אפשר להכין מראש את רכיבי הסלט ולשמור במקרר עד לשעת הארוחה.

חותכים את הגזרים הקלופים לרצועות באורך 4-5 ס"מ ברוחב כ- 1 ס"מ
מערבבים עם שמן, מלח ופלפל שחור
מסדרים יפה על תבנית
כך שחתיכות הגזר לא יהיו זו על גבי זו
מכניסים לתנור בחום 200 מעלות ואופים 20 דקות
מוציאים, יוצקים מרוטב המייפל  מערבבים וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות
מוציאים לקרר

מבשלים את החמוציות במיץ התפוזים- 3 דקות במיקרו
ומוציאים לקרר
עד כאן ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.

לפני הארוחה מסדרים את החסה החתוכה לרצועות ואת עלי הרוקט החתוכים
על צלחת הגשה
מפזרים מעל את הגזר והחמוציות עם קצת מהנוזלים
שקדים
פרוסות דקות מהגבינה
מטפטפים מהרוטב
ומערבבים קלות




ולסיכום הראשונות כוסית גספאצ'ו צונן


בקערה נוחה שמים:

2 עגבניות
1/4 בצל סגול
1 מלפפון
1 פלפל אדום
1 כוס מיץ עגבניות 3/4 כוס מים
2 שיני שום
מלח, כף שמן זית

בעזרת בלנדר סטיק טוחנים היטב את הירקות
מתקנים תיבול
 ומאפסנים במקרר 
עד להגשה

לעיקרית פילה דניס על מצע ריזוטו ירוק

מתכון בסיסי לריזוטו תמצאו פה 
בסוף הבישול עירבבתי לסיר 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים:
פטרוזיליה, טימין לימוני,בזיליקום
50 גר' חמאה ו1/3 כוס פרמזן מגורר
סופסוף ריזוטו  חלבי


פיזרתי על נתחי פילה הדניס מלח ופלפל שחור והנחתי לשעה בצד.
טיגון קל בחמאת עשבי תיבול
 (מכינים מראש - מערבבים ל- 100 גר' חמאה רכה 2 שיני שום כתוש,בזיליקום, פטרוזיליה וטימין לימוני קצוצים, חצי כפית מלח)

ומעל שקדים פרוסים קלויים קלות








חייבים ירוקים
אז קלי קלות פלחי כרוב צלויים בתנור
מתובלים במלח, אבקת שום גבעול טימין ושמן


את הכרוב הגשתי לצד רוטב יוגורט
מתובל בעירית קצוצה,מלח,פלפל שחור.

ולקינוח

וריאציה על טירמיסו לבקשת הג'וניורית שלי
ואמא הכינה בלינצ'ס גבינה מופלאים




פטור בלא עיצוב שולחן לחג?
קבלו את שולחן החג הפורח שלי

על מפה כחולה עם פרחים בצבעי לבן וצהוב
תואמי סט הכלים שבחרתי להשתמש בו






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה