יום רביעי, 5 במאי 2021

אז מה נכין לשבת?

                 


             כמות הסלטים בשישי אף פעם  לא קבועה, כמי שגדלה בבית

שסלט הוגש לצד מנה עיקרית (מלפפונים- אם שאלתם)

וה"סלט" היחיד שהוגש ליד הגפילטע היה חריין,  בהחלט התקדמתי




מבחר סלטי הבית שלי מגוון וטעים כך שלעיתים יהיו הרבה סלטים ויחד עם החלה יהוו 

את הפתיח לסעודה ולעיתים מסתפקת בכמה מטבלים לצד מנה ראשונה חמה.

השבוע בחרתי לפתוח את הסעודה בבלינצ'ס במילוי פטריות ברוטב אדמדם

ולצידו כמה סלטי ירקות






אז בלינצ'ס זה פשוט, האמת שאין לי מתכון לזה, הדבר הקבוע - כף שמן לכל ביצה
כל  השאר תלוי בכמה בלילה אני רוצה/צריכה משחקים במים וקמח
וכמובן מלח, מעט פלפל שחור - לטעם, הפעם בלינצ'ס לבנים

מילוי:

2 מגשים פטריות פורטובלה (שזה בערך 20 פטריות בינוניות)
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 כף שום כתוש
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל, רבע כפית טימין יבש
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות (אפשר גם קמח)

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום בשמן זית
פורסים דק את הפטריות ומוסיפים לשום, מאדים עד שהפטריות מוכנות ויש עוד קצת נוזלים במחבת
מתבלים ומוסיפים את אבקת המרק
בישול קצר עד שהאבקה מסמיכה את הנוזלים במחבת ומקררים.

ממלאים את הבלינצ'ס ומניחים בצד.

רוטב פלפלים:

רכיבים:

2 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/4 כוס מים
1/2 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית קארי
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

מלבינים את השום הכתוש בשמן החם
מוסיפים את הירקות ומאדים עד שהירקות מתרככים, מתבלים
מוסיפים מים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, טוחנים את הירקות ומוסיפים את הקרם קוקוס
מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול.





לעיקרית כבר חיפשתי קיצורי דרך ואין כמו ארוחה בתבנית

מעבר לזמן ההשקעה במנה, יש בונוס של ערבוב טעמים מופלא 

בו כל הרכיבים משפיעים לטובה זה על זה.

אז אורז, קוסקוס  כבר מיציתי, פריקה - זה כבר מזמן לא היה לנו...

עוף בתנור על פריקה ותפו"א


רכיבים:

5 כרעיים

2-3 כפות צנוברים

1 כוס פריקי  שטופה ומושרית במים למשך שעתיים

6-8 בצלצלי שאלוט

5 שיני שום פרוסות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

6-8 תפוחי אדמה קטנים מתובלים כמו העוף

תיבול:

כפית מלח, מעט פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית גרגרי כוסברה טחונים

1/4 כפית פפריקה/אפשר גם מעט מעושנת

1/3 כפית בהרט

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל שחור בהרט וכורכום ושמן זית



מתחילים בהזהבת הצנוברים ומניחים בצד


קולפים ופורסים את הבצלצלים ומזהיבים בשמן זית


   מוסיפים את השום וממשיכים להזהיב קלות


                     מוסיפים לסיר את הפריקה המסוננת, פטרוזיליה צנוברים ותבלינים, מערבבים
 

                                                    מסדרים מעל את נתחי העוף
                       משבצים בין הנתחים תפוחי אדמה קטנים ולא שוכחים לתבל גם אותם
                                                      יוצקים לתבנית 3/4 כוס מים


מכסים את התבנית ואופים בחום 180 מעלות שעתיים
מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות להשחמה עוד חצי שעה
(בודקים את מצב הפריקה, אם נראית מיובשת להוסיף עוד 1/4 כוס מים)




ולקינוח תכננתי קראמבל
ביחוד שהייתה לי במקרר שקית עם קראמבל מוכנים, אבל
האיש טרף לי את הקלפים, אמר שבא לו עוגה ממש ולא קראמבל 
אז בחרתי בפשרה בעוגת תפוחים מלאה בתפוחים, הוספתי שאריות אוכמניות שהיו במקרר.

יצא חלום



   

ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה