יום רביעי, 2 באוגוסט 2017

עוגת המון תפוחים עם שטרויזל

פשוט לא יאומן , מגיע יום שישי בבוקר ואני כבר הולכת בעיניים עצומות למחשב
לחפש את עוגת התפוחים שאכין כדי לפנק אותנו השבת
נכון שקראמבל די בנוהל
אבל גם פה נרשם שעמום
אולי
אולי
לא התחשק לי ללכלך את המיקסר בשביל להכין פירורים
אולי זה רק היצר הרע...

בקיצור יצאה עוגת תפוחים ביתית עם ניחוח משגע של קינמון הנישא במטבח
נסו

רכיבים:

6 תפוחים די גדולים  קלופים מגולענים ופרוסים דק

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס  שמן

1 כוס קמח

  1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית קינמון

3/4 כוס  סוכר

 1 כף מחמאה – לפיזור ע"פ העוגה

לשטרויזל:  1 כף מחמאה, 2  כפות דחוסות סוכר חום,  2 כפות קמח,  1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה 24  ס"מ.


טורפים את כל רכיבי הבלילה היטב, מוסיפים את התפוחים, 

מערבבים כך שכל הפרוסות יהיו מצופות בבלילה.


ומעבירים לתבנית. ומהדקים את התפוחים לתבנית.

פורסים את  המחמאה דק דק ומנקדים חתיכות קטנות פה ושם על התפוחים.

מערבבים בעזרת האצבעות את כל חומרי השטרויזל, עד לקבלת פירורים לא אחידים ומפזרים מעל.


אופים כשעה ועשרים דקות, עד שהעוגה שחומה וקראמלית 

















המתכון בבלוג ביסים היווה השראה, התאמתי לטעמי

3 תגובות:

  1. התפו"א צריכים להיות פרוסות פרווסת (בשביל האסטתיקה) , או ניתן לחתוך בכל דרך שהיא? (כי במילא הבלילה מכסה) ?

    השבמחק
  2. ממליצה לפרוס את תפו"ע דק, אמנם יש שם בלילה אך כשפורסים את העוגה זה יפה יותר , וגם מבטיח שכל התפוחים יהיו אפויים היטב

    השבמחק