יום רביעי, 2 ביוני 2021

בריוש נהדר לפתיח וטארט פירות קלי קלות לקינוח



מה זה בכלל בריוש? במה הוא שונה מהבצק שאני מכינה לחלה או ללחמניות?
כי הבריוש לא באמת לחם, וגם קשה להגדיר אותו כעוגה
אולי סוג של מאפה בוקר
 בצק הבריוש עתיר בחמאה וביצים ,מתקבלות ממנו לחמניות
 עם תוך אורירי ,מרגיש בפה כמו ביס מענן .

אפשר בריוש רגיל ואפשר גם משודרג, 
בחרתי הפעם למלא את כדורי הבצק בגבינות שונות .
יצא שהצטברו לי במקרר כמה גושי גבינה  מסוגים שונים, היתה לי חתיכת צ'דר, קצת מנצ'נגו 
מעט גבינה מעושנת, החלטתי להקדיש להם את הבריוש. 
המילוי יכול לכלול כל גבינה שאתם אוהבים
בתנאי שתהיה בעלת טעמים עזים.
(את המתכון לקחתי מעל השולחן והתאמתי לטעמים שלי)

חלת בריוש ממולאה

רכיבים:

כשעובדים עם בצק בריוש שמכיל כמות גדולה של חמאה יש להקפיד 
על טמפרטורות נמוכות בסביבת העבודה.

בצק:

500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם
100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) מים
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
2 ביצים
7 גרם (כפית גדושה) שמרים יבשים
60 גרם (1/4 כוס ועוד כף) סוכר
10 גרם (1/2 כף) מלח
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית:

100 גר' צ'דר מגוררת 
100 גר' מנצ'נגו מגוררת
50 גר' גבינה  מעושנת מגוררת
150 גרם גבינת שמנת
מלח


ביצה טרופה להברשה
שומשום\פרג לקישוט

אופן ההכנה

מכינים בצק

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים, חלב, ביצים ושמרים במשך 2 דקות במהירות איטית. 
מוסיפים סוכר ומלח ולשים על מהירות בינונית 10 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש מאוד. 
מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה ולשים עד שהן נטמעות בבצק והוא חלק, מבריק ונאסף סביב וו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, 
מכסים בשקית נקייה ומתפיחים במקרר במשך לילה.

מכינים מלית

מערבבים גבינות לתערובת אחידה. ממליחים  לפי הטעם.


מחלקים את הבצק ל-10 חלקים (במשקל של כ-100 גרם כל אחד). 
מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בצד ל-5 דקות. 


מקמחים מעט את המשטח ומרדדים כל כדור לעיגול בצק בעובי חצי ס"מ. 
מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ואוספים את שולי הבצק מעל המלית,


כך שנוצר כדור קטן של בצק ממולא. מסדרים את הכדורים בתבנית.



מחממים תנור ל-180 מעלות.


מברישים את החלות בביצה טרופה
 ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים. מברישים שוב בביצה, 
זורים למעלה פרג ו/או שומשום
 ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלה מזהיבה יפה.



אפשר להכניס לתנור גם תבנית קטנה ובה שיני שום
בשמן זית, מלח ומעט עשבי תיבול

יופי של ממרח לבריושים


וכמובן סלט קטן ליד




לעיקרית

נתחי סלמון מזוגגים


וליד

ניוקי ברוטב עגבניות

הפעם היו לי ניוקי תוצרת עצמית

והרוטב מינימליסטי -  עגבניות שרי וזהו

3-4 שיני שום כתוש בשמן זית ברוחב יד

מזהיבים קלות
מוסיפים את העגבניות החצויות
ומבשלים 15 דקות וזהו
מתבלים במלח
ולא יותר
רק לטחון את העגבניות ולהנות מרוטב טעים כל כך

מבשלים את הניוקי בסיר גדול מלא מים מומלחים, כשהניוקי צפים מסננים
ומעבירים למחבת עם הרוטב החם
מוסיפים גם מצקת ממי הבישול של הניוקי
כדי להסמיך מעט וכדי לחבר את הרוטב לניוקי טוב יותר
מערבבים קלות, מבשלים 2-3 דקות


הקינוח- מתאים למאותגרים בזמן

טארט קרם וניל עם פירות יער

היתה לי אריזת קרם פטיסייאר מוכן
לתוכה הקצפתי שמנת מתוקה, מעט סוכר
וכף ליקר תפוזים
כל זה לקלתית ביסקוויטים מוכנה
ולמקרר
הקישוט הוא רשות אבל כל כך מוסיף


שבת שלום




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה