יום שלישי, 7 באפריל 2015

מאפינס ירקות כשרים לפסח

בחג הפסח שהוא ממילא עתיר קלוריות

אני מעדיפה לשים דגש על מאכלי ירקות

מאפינס ירקות תמיד יראו נהדר כתוספת למנה העיקרית

רכיבים:

3 זוקיני
3 גזר
2 בטטה
2 בצל
2 שיני שום
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית בזיליקום מיובש
4 ביצים
1/2 כוס קמח תפו"א
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מגררים את כל הירקות על מגררת גסה
מערבבים עם שאר החומרים
ממלאים שקעים בתבנית מאפינס

אופים בחום 185 מעלות כשעה.





מאפינס זוקיני

רכיבים:

4 קישואים 
4 זוקיני
3 בצלים
4 ביצים
3-4 כפות קמח מצה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

פורסים את הבצלים ומזהיבים במעט שמן
מגררים את הקישואים והזוקיני על מגררת גסה ומוסיפים לבצלים
מקפיצים קלות, מתבלים 
 כשאין נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומקררים

מוסיפים ביצים וקמח מצה
מערבבים  ומחלקים לתבנית שקעים




יצאו לי 12 יח'

אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה