יום ראשון, 17 במאי 2015

תפריט חגיגי לסעודת חג השבועות

חג השבועות מיוחד במאכלי החלב שנוהגים לאכול בו

וכל זאת למה?

יש למנהג היפה כמה וכמה סיבות


התורה נמשלה לחלב, כפי שאומר הפסוק: 
"דבש וחלב תחת לשונך" (שיר השירים ד, יא).
בדיוק כפי שהחלב יכול לסעוד ולקיים את הגוף האנושי (הנקת תינוק),
כך גם התורה מספקת את התזונה הרוחנית הדרושה לנשמת האדם.
וגם
כשעם ישראל קיבל את התורה בהר סיני, היא כללה הנחיות מיוחדות
כיצד לשחוט ולהכשיר את הבשר לאכילה.
עד אז, לא נהגו בני ישראל על פי הלכות אלה,
ולכן, כל הבשר שלהם – יחד עם סירי הבישול – הפך מרגע קבלת התורה ללא-כשר.
האפשרות היחידה שנותרה להם הייתה לאכול מאכלי חלב, שאינם דורשים הכשרה מיוחדת.
וגם
הר סיני נקרא גם "הר גַבְנוּנִים" מלשון גיבנות – פסגות. הר של שיאים נעלים. 
"גבינה" מזכירה לנו את הר סיני.
מלבד זאת. גימטריית המילה גבינה היא 70, והיא מזכירה את 70 הפנים של התורה.


אצלנו משלבים בארוחה גם מנת דג

הפעם בחרתי להתחיל את הסעודה בלחם ממולא ובסלט קטן לידו 



להמשיך עם דגי אמנון שבחרתי להכין בטעמים נייטלים למדיי 

כדי שישתלבו עם התוספות שחשבתי עליהם



המנות שילוות את הדג:










אני אוהבת סלט עגבניות שרי ובצל ירוק ליד מאכלי החלב הללו

המתכון נמצא בפוסט סלטי הבית

אבל גם סלט ירוקים ברוטב וינגרט טעים יתאים פה


וכעת למנה הכי חשובה בארוחה...

הקינוח

פה המבחר הוא גדול וכדאי להחליט ע"פ מספר המשתתפים בסעודה כמה מנות קינוח יוגשו

קינוח אישי הוא מנה יפה

ליד אפשר פירות ועוגות

ואפשר גם עוגת גבינה שווה ומיוחדת

עוגת גבינה בציפוי פנקוטה מוקה




אפשר גם  בלינצ'ס במילוי גבינה עם קצפת, רוטב שוקולד


ואם כבר יש אז חופן דובדבנים






תגובה 1:

  1. אווווווווווווו....איזה יופי של מקבץ עשיר לחג .
    תודה יקירה וחג ביכורים שמח.
    לינדוש.

    השבמחק