יום ראשון, 7 ביוני 2015

ריבועי טופי ושוקולד

גם כשמגישים לקינוח הסעודה פירות
ממתק קטן ומתוק תמיד משתלב ומתקבל בברכה
וגם
אלה סוג המתוקים שכדאי להחזיק במקפיא
אי אפשר לדעת מתי נזדקק להם

הצורך בקינוח פרווה הביא אותי להכין לי "חלב" מרוכז וממותק פרווה

הרכיבים:

1/2 ליטר ריצ' קפה
250 גר' סוכר
25 גר' מחמאה
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס מים


אופן ההכנה:

להביא לרתיחה את הריצ' והסוכר ולבשל חצי שעה מבלי לערבב
להוסיף את המחמאה 
לבלול את הקורנפלור במים ולהוסיף לסיר, לבחוש
להניח להתבשל כרבע שעה

כאן אפשר לאפסן במקרר לשימוש מאוחר יותר
או להמשיך למתכון הנפלא הזה

ולהוסיף 1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית קפה
2 כפות מאוד גדושות של ממרח לוטוס
50 גר' מחמאה

לערבב היטב ולבסוף 2 כפיות קורנפלור בלולות ב2 כפות רום (משקה לא תמצית)

כשהקרם אחיד להסיר מהאש ולקרר מעט

להוסיף

100 גר' שקדים פרוסים
20 בסקויטים שוקו שבורים

לשטח בתבנית ח"פ 
לקרר כשעה

ציפוי:

200 גר' שוקולד
100 מ"ל שמנת צמחית

להמיס
לערבב היטב ולמרוח על שכבת הטופי

להעביר לקירור של כמה שעות
רק אז ניתן לנסות ולחתוך לקוביות קטנות

ישמר מצויין במקפיא


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה