Kelkáposzta főzelék, תבשיל כרוב מסולסל הונגרי, הוא לבבי וטעים,
אידיאלי לימי חורף קרים או לארוחות ערב משפחתיות. התיבול המנחם של קימל ושום יוצרים
הרמוניית טעמים שמתפשטת בכל ביס.
כשהמנה מוגשת לצד צלי עם רוטב טעים
ממש מזכיר לי את הארוחות הטעימות שאמא שלי הכינה.
ואין כמו אוכל מבית אמא, שמחזיר אותנו בריח ובטעם לרגעים של בית ומשפחה.
הכרוב המסולסל, מנה של בית.
אמא הכינה ותמיד שלחה לי קופסא, היום, זו פעם ראשונה שהכנתי,
לבד
כי אמא כבר לא איתי וגם לא השאירה את המתכון כתוב.
אם אין כרוב מסולסל, אל דאגה – גם כרוב רגיל עושה את העבודה בצורה נפלאה.
זו מנה שמוכיחה שפשטות יכולה להיות מפוארת, ושתמיד כיף לחזור אליה.
רכיבים:
1/2 ראש כרוב פרוס , ללא הליבה וללא העורקים העבים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות
מים, מלח
6-8 שיני שום כתושים
פפריקה
2 כפות קמח ושמן- - לרביכה
קימל*
אופן ההכנה:
שמים את הירקות החתוכים בסיר, עם מים כדי מחצית גובה הירקות,
מוסיפים כפית מלח ומבשלים 50 דקות
עד שהירקות רכים.
*כדי שלא יהיו לי חתיכות קימל בתבשיל, אמא נהגה להרתיח כחצי כוס מים
עם כפית גרגרי קימל, 2-3 דקות , להניח ל- 10 דקות
ולסנן, כך התקבל הטעם בלי הגרגרים.
במחבת שמים 2 כפות קמח ומרטיבים בשמן, מטגנים לרביכה זהובה,
מוסיפים 1/4 כפית פפריקה מתוקה
מוסיפים את השום הכתוש ( אפשר גם יותר, למי שאוהב)
מוסיפים את מי הקימל ואת המים שבהם התבשלו הירקות, מערבבים כדי שלא יהיו גושים
זה הזמן להוסיף את הירקות ולבשל עוד 2-3 דקות
לתקן תיבול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה