יום רביעי, 1 בינואר 2025

עוגת גבינה היער השחור

 

עוגות הגבינה שלי הן תמיד מקום לניסיונות וליצירתיות,

 והפעם אני גאה להוסיף למאגר מתכון חדש ומיוחד: 

עוגת גבינה בשילוב שוקולד ודובדבנים, בהשראת עוגת היער השחור הקלאסית.

השילוב הזה נולד בזכות מרקחת דובדבנים שהכנתי בקיץ, 

כששיא העונה הביא איתו פירות עסיסיים ומתוקים במיוחד. 

את הדובדבנים, רקחתי למרקחת טעימה ששמרה על  טעמם של הדובדבנים ושילבתי

עם בסיס שוקולדי עשיר ושכבת קרם גבינה עדינה ומפנקת. 

התוצאה? עוגה עם איזון מושלם בין חמיצות מתוקה, קרמיות עשירה וטוויסט קלאסי מנצח.

אם גם אתם רוצים   להתפנק עם טעמים של עוגת גבינה כמו שמעולם לא הכרתם – זה המתכון בשבילכם!

אם אין לכם מרקחת שכזאת תוכלו להשתמש במרקחת דובדבנים שחורים של סן דל פור



רכיבים:

לבסיס:

200 גר' בסקוויטים פתי בר טחונים

100 גר' חמאה מומסת

50 גר' שוקולד מומס

1 כף קקאו מסוננת

לגבינה:

4 קופסאות גבינת שמנת (900 גר')

1 שמנת חמוצה של פעם

4 ביצים

1/3 1 כוסות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כף תמצית וניל

תוספות:

גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מריר מומס עם 50 מ"ל שמנת מתוקה)

דובדבנים ממרקחת 

ציפוי:

1 שמנת מתוקה 

1 שקית סוכר וניל

מרקחת דובדבנים

שוקולד חתוך


אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבסיס היטב ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 24

כולל עוד שני ס"מ בדופן.

אופים בחום 175 מעלות 10 דקות

מוציאים ומקררים.

מערבבים את חומרי המלית ויוצקים רבע מהקרם על בסיס הביסקוויטים

מפזרים מהדובדבנים

בעזרת כף גדולה מכסים את הדובדבנים בקרם הגבינה

מנטפים גושי גנאש שוקולד 

בעזרת כף גדולה מכסים את השוקולד בקרם הגבינה

מפזרים עוד דובדבנים 

ומכסים בעזרת כף גדולה עם שארית הקרם.

מכניסים לתנור שחומם ל- 170 מעלות ואופים שעה ורבע.

פותחים קלות את דלת התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

כשהעוגה קרה לגמרי

אפשר להקציף את השמנת המתוקה לקצפת נוקשה, לכסות את העוגה 

ולקשט עם מרקחת דובדבנים וגילופי שוקולד.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה