יום ראשון, 1 בדצמבר 2024

עוגת תפוחים איטלקית

  עוד אחת לאוסף עוגות התפוחים שלי, קלה להכנה

מלא תפוחים על בצק קליל, ויופי של קינוח לסעודת השבת.



רכיבים:

5 תפוחים קלופים ומגולענים (אני משתמשת במפלח תפוחים ואז כל 1/8 חוצה לשניים)

מיץ מחצי לימון

לבלילה:

110 גר' נטורינה רכה

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות קמח

4 כפיות אבקת אפיה

לציפוי:

50 גר' נטורינה

50 גר' סוכר (1/4 כוס)

אופן ההכנה:

מטפטפים את קוביות התפוחים מיץ לימון כדי למנוע השחרתם

מקציפים את הנטורינה הרכה עם הסוכר, מוסיפים את הביצים

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מתקבל בצק רך , משטחים בתבנית אפיה בקוטר 24

מניחים את התפוחים מעל ודוחפים מעט פנימה.

ממיסים את הנטורינה יחד עם הסוכר ומערבבים היטב, מנטפים על התפוחים

מעבירים לתנור בחום 180 מעלות למשך שעה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה