מצאתי בחנות הירקות סלסלת ליים, זה לא קורה לעיתים קרובות
אז קניתי , אני אוהבת להשתמש בהם כשמכינה סביצ'ה, להוסיף לרטבים
שונים ולקוקטיילים.
הם נראים כמו לימון אבל הם קטנים יותר ולרוב נמכרים
כשהם עוד ירקרקים. כי הליים למרות שדומה, אינו לימון, הוא הרבה יותר עדין בחמיצותו
ויש בו אפילו מתיקות מסוימת, תלוי ברמת הבשלות שלו, ולכן כיף להשתמש בו.
בחרתי להכין את עוגת הלימון הזו דוקא עם הליים, שנתן ממש טעם יחודי לעוגה.
תוספת קמח שקדים לבלילה של עוגה בחושה תורמת למרקם קליל יותר, כדאי לנסות.
רכיבים:
175 גר' חמאה
175 גר' סוכר
2 ביצים
60 גר' קמח שקדים
120 גר' קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפיה
5 כפיות חלב (לפרווה כל נוזל יתאים)
קליפה מגוררת מלימון וליים
ציפוי עוגה חמה:
45 גר' סוכר
מיץ מלימון אחד
ציפוי עוגה קרה:
100 גר' אבקת סוכר
קליפת ליים מגוררת
2-3 כפיות מיץ ליים לקבלת קרם סמיך ולבן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה