יום רביעי, 15 בינואר 2025

פסטה ברוטב פלפלים

רטבים לפסטה פותחים עולם עשיר של אפשרויות, המשלב בין מסורת ליצירתיות.

 אחת הדרכים המיוחדות להכין רוטב ייחודי היא באמצעות פלפלים קלויים. 

קליית הפלפלים מעמיקה את טעמם ומוסיפה לרוטב ניחוח מעושן ומתקתק, 

שמתחבר נהדר לפסטה. כשמוסיפים רכיבים כמו שום, שמן זית ותבלינים, 

מתקבל רוטב קרמי וקטיפתי שמשדרג כל מנה. 

זהו פתרון טעים ומקורי למי שמחפש לצאת מהשגרה של רטבים קלאסיים כמו עגבניות או שמנת.



רכיבים:

פסטה מבושלת או רביולי מבושלים

לרוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים קלופים מגולענים וקצוצים

2 שיני שום כתושות

כף רסק עגבניות

שמן זית

1/4 כוס יין לבן

1/4 כוס מי בישול הפסטה

1/2 כוס ציר ירקות (מים+אבקת מרק עוף פרווה)

קורט טימין, אורגנו

1/2 כפית מלח

4-6 עלי בזיליקום קצוצים

1/4 כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום בשמן זית

מוסיפים את הפלפלים הקלויים מטגנים קלות

מוסיפים את שאר הרכיבים, חוץ מהקרם קוקוס

ומבשלים להסמכה, מוסיפים את הקרם קוקוס ומבשלים עוד דקה

מוסיפים למחבת את הפסטה, מערבבים


מוסיפים בזיליקום טרי קצוץ



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה