אין כמו לפתוח את הבוקר עם עוגה מפנקת לצד הקפה.
לא חייבים להתחיל במתיקות עזה; עוגה במתיקות מעודנת, שמבוססת על רכיבים מזינים,
היא הבחירה המושלמת. תוספות כמו אגוזים, שקדים או פירות מיובשים
מוסיפות עניין לכל ביס, מפתיעות ומעשירות את החוויה.
זו ההתחלה הכי טובה ליום!
נסו את המתכון הנהדר הזה מהבלוג Smitten Kitchen
רכיבים:
1 כוס (145 גרם) תפוח מגורר (תפוח בינוני-גדול)
1 כוס (115 גרם) גזר מגורר (מ-1 גזר עבה)
1/2 כוס (80 גרם) אננס כתוש סחוט היטב או אננס טרי קצוץ
1/3 כוס (30 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
1/4 כוס צימוקים או פרי יבש אחר (לא חובה)
גרידה מגוררת דק מלימון אחד
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
2/3 כוס (155 מ"ל) שמן
2 ביצים גדולות
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית קינמון טחון
3/4 כפית מלח
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 1/4 כוסות (160 גרם) קמח לכל מטרה או מחיטה מלאה
2 כפות גרעיני דלעת קלויים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180מעלות . מצפים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ בשמן
בקערה גדולה מערבבים תפוח, גזר, אננס, אגוזים, פירות יבשים, אם משתמשים, גרידת לימון, סוכר ושמן. מוסיפים ביצים, ומקציפים לאיחוד. מפזרים על הבלילה תבלינים, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים קמח, ומערבבים רק עד שהוא נטמע.
יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. מפזרים גרעיני דלעת על העוגה, אם משתמשים. אופים 30 עד 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא יבש. מניחים להתקרר בתבנית ואז חותכים בזהירות לריבועים עם סכין משוננת.
העוגה לחה מאוד ומעט פירורית. הכי טוב לאפסן במקרר. העוגה תישמר 5 עד 6 ימים, קרה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה