יום רביעי, 12 באוגוסט 2015

ציזיקי

מלפפונים, קטע איתם אצלנו
הקניין קונה וקונה וקונה
ואנחנו לא מספיקים לאכול
כמה סלט כבר אפשר לאכול...
לפעמים אני באמת לא מספיקה ואז קורה מה שקורה בהרבה מקררים,
אני מניחה,
נהיה שייק מלפפונים בשקית, או לחילופין המלפפונים מצטידים בזקן לבנבן שאינו מחמיא להם.
אבל לפעמים אני מגיעה בדיוק בזמן ואז..
הפעם בחרתי בציזיקי
אפשר להגיש כמרק קר -פתיח לארוחה ואז גם בוזקת קצת אגוזי מלך קצוצים ע"פ המנה
ואפשר כמטבל ואז הוא סמיך יותר
למתכון המקורי  מוסיפים שמיר קצוץ, אבל משיקולי שלום בית אני נוטה לוותר עליה
למען האמת אפשר להגיש בלווית שמיר קצוץ ליד ומי שרוצה שיוסיף לעצמו.
ולתכלס

רכיבים:

4-5 מלפפונים עם הקליפה שטופים 
כפית גדושה שום כתוש
2 יוגורט
מלח,פלפל שחור
2- 3 כפות שמן זית
שמן זית להגשה

אופן ההכנה:

מגררים את המלפפונים על מגררת גסה
מוסיפים כחצי כפית מלח מערבבים ומניחים ל - 10 דקות
סוחטים היטב
מוסיפים את היוגורט, השום והתבלינים
בוחשים, כדי להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה