יום רביעי, 19 באוגוסט 2015

אורז שחור

אורז, שחור ממש.
 נחשפתי אליו בבלוג מטבח מקומי.
מדובר בגרגרים קצרים ורחבים בשונה מאורז הפרא שלו גרגרים ארוכים ודקים
וכמו כל דבר שאני עדיין לא מכירה, רציתי לנסות
האורז השחור, נקרא גם אורז אסור: האגדה מספרת כי בסין,
אכילת אורז זה נאסרה על פשוטי העם שכן
הוא נשמר רק לקיסר ולבני משפחתו, על שום נדירותו, ערכיו התזונתיים
ותכונותיו האפרודיזיאקיות (מעוררות מינית).
לפי השערה אחרת היוונים אסרו על עמם לצרוך אורז זה,
משום שאויביהם השתמשו בו כדי לנצחם בקרבות,
וההשערה השלישית גורסת כי מדובר פשוט בתעלול שיווקי.

האורז האסור הוא סוג של אורז מלא, כך שהוא מזין יותר מאורז לבן.
הוא עשיר בברזל, אבץ, סיבים תזונתיים וחומצות אמינו חיוניות.
טעמו, יש לציין שונה מטעם של אורז רגיל או מלא
הבישול של האורז הזה לא דומה לבישול של אורז רגיל
מבשלים כמו פסטה עד שמתרכך ומסננים
מפה ממשיכים עם התוספות והטעמים.

בחרתי לבשל את האורז בציר ירקות ארומטי

ציר ירקות:


2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ גס
1 גבעול כרישה פרוס
2 גזרים חצויים וחתוכים גס
4 גבעולי סלרי  חתוכים גס
חצי כפית טימין  יבש
3-2 פיסות של פטריות מיובשות
2 עלי דפנה
½2 ליטר מים
2 כפיות מלח


אופן ההכנה:

הכנתי את הציר בסיר לחץ, לקיצור זמנים.

 מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים מאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי.

למשך 10-15 דקות. כך, שהירקות ישחימו מעט



מוסיפים את יתר החומרים, מים ומלח ומביאים לרתיחה.

 מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים כשעה. מצננים ומסננים.

מציעה להכין כמות ולהקפיא, הציר משמשם גם לבישול ריזוטו,מרק בצל ועוד.







1 כוס אורז שחור שטוף

יש להשרות את האורז במים למשך שעתיים לפני הבישול


 3-4 כוסות מציר הירקות

מבשלים את האורז, לי זה לקח כ- 20 דקות, עד שהאורז התרכך דיו

מסננים

1 בצל סגול קצוץ להזהיב במעט שמן
להוסיף את האורז, לערבב
להוסיף 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
לתבל במלח,פלפל שחור וכפית דבש
לבשל עוד 2-3 דקות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה