יום רביעי, 18 בנובמבר 2015

ריבת חלב ועוד

הכל התחיל כשמצאתי במקרר תשעה ליטר חלב, כן, 9
מה עושים עם זה...
ואני לא מחסידות החלב, דייסה אצלי זה מחוץ לתחום
אפילו בקפה רק כמה טיפות, יותר בשביל הצבע...
כמה פטיסייאר כבר אפשר להכין....
בקיצור "נפלתי" על מתכון שעושה שימוש בבת אחת ב- 3 ליטרים חלב
איזה?
ריבת חלב!!
כל שנותר לי להפוך את מגירות הבנים ולחפש את קופסת הגולות.
כדי שהריבה תצליח והיד שלי לא תיפול ממקומה צריך גולות.
הגולות יסתובבו בתחתית הסיר המחומם וכך יערבבו את החלב והסוכר
עד שתתקבל הריבה, וזה לוקח זמן
לא מעט
אבל בהחלט שווה, ביחוד שניתן לשמור את התוצרת עד 3 חודשים במקרר.

תוך כדי ההכנה יש לעקר 3 צנצנות זכוכית
ואיך עושים זאת?
פשוט
על השייש מגבת נקיה
מרתיחים מים, יוצקים לכל צנצנת נקיה מהמים הרותחים וממלאים עד גלישה
כולל במכסה
כעת, בזהירות,שופכים את המים והופכים את הצנצנת על המגבת, גם את המכסים.


הרכיבים (להכנת 1.3 ק"ג ריבת חלב):
3 ליטרים חלב 3%
1 ק"ג סוכר
1/2 כפית משחת וניל, או תוכן 1/2 מקל וניל, או 1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה



אופן ההכנה:

מניחים סיר גדול על אש גבוהה, יוצקים 3 ליטרים חלב,
מוסיפים וניל וסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ במשך 2-3 דקות עד להמסת הסוכר
(או עד שלא שומעים את גרגרי הסוכר על קרקעית הסיר).
ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות או עד לרתיחה, 
רצוי תוך השגחה (לקראת הרתיחה).




מסירים את הסיר מן האש (לא מכבים את האש) ומוסיפים אבקת סודה לשתייה.
לא להבהל: החלב יבעבע וכמעט יגלוש, אך אם הסרתם את הסיר מן האש לפני הוספת אבקת הסודה לשתייה, הוא לא יגלוש.
מניחים בעדינות (לא זורקים!), בעזרת כף, שלוש גולות בתחתית הסיר. מערבבים ומחזירים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתיצור בעבוע קל.



מבשלים כשלוש שעות (ללא כיסוי):
אם הגולות אינן מקרקשות על תחתית הסיר יש להגביר מעט את עצמת האש, לאש בינונית,
אך לא לאש גבוהה. אם האש תהיה גבוהה מדי, תוכן הסיר עלול לגלוש
וכן עלולים להווצר גושישי-סוכר כהים, אך אם האש נמוכה מדי,
לא עלול להגרם כל נזק, התהליך פשוט יארך יותר זמן.
כשמתקבל צבע חום- קרמלי כהה,
הריבה מסמיכה ומתחילות להווצר בועות גדולות, מסירים את הסיר מן האש

מוציאים את הגולות בעזרת כף, מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומאחסנים במקרר.





טוב, אז מה עושים עם זה??

כבר ברור לי שהסופגניות בחנוכה ימולאו בריבת חלב,אבל מה עוד?

היום ניסינו מתכון למאפינס ריבת חלב, יצא ממש טעים וקליל

שלא לדבר על מהיר הכנה

כמות של כ-10 מאפינס בתבנית שקעים 

בקערה 1:

2 ביצים

חצי כוס שמן

3/4 כוס סוכר

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

חצי כוס חלב (125 מ"ל)

6 כפות ריבת חלב 

כפית תמצית וניל

בקערה 2:

1.5 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

רבע כפית אבקת סודה לשתייה



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טורפים את תכולת קערה 1

מערבבים את תכולת קערה 2

 מוסיפים את תערובת הקמח לקערה 1 ומערבבים רק עד שהקמח נבלע.

יוצקים לתבנית שקעים- עד ל3/4 גובה השקע, 

אופים במשך כ-25 דקות עד שהמאפינס קפיציים למגע.




הייתי חיבת לנסות 

ריבת חלב פרווה

כן, יש כזה ועכשיו גם אצלי במזווה

הכנתי הכל אותו הדבר רק במקום חלב השתמשתי בריצ' נוזל לקפה

הוא מגיע במתיקות מעודנת ולכן הפחתתי בכמות הסוכר

הכנתי רק מליטר ריצ'


270 גר' סוכר
כפית תמצית וניל
1/4 כפית סודה לשתיה





ולצנצנת מעוקרת


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה