יום ראשון, 13 בדצמבר 2015

פאי קראמבל תפוחים בקרמל

גם על העוגה הזאת אחראית הסניורית המקסימה שלי
באחד הימים השבוע שלחה לי קישור לעוגת תפוחים
 ואני הרי תמיד מחפשת איזה רעיון למשהו חדש
אני אוהבת את הקראמבל של  שישי בערב,אבל יותר אוהבת את הוריאציות על הנושא
ובעוגה הזאת יש וריאציה, ועוד איזה...


רכיבים:

קלתית:

3/4 2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1 ביצה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
200 גר' מחמאה
1 כפית תמצית וניל

מילוי:

 6 תפוחים קלופים מגולענים ופרוסים דק
1/2 כוס סוכר דמררה
2 כפות גדושות קמח
1/2 1 כפיות קינמון

 רוטב קרמל:

1 כוס סוכר חום
1/2 כוס קרם קוקוס
50 גר' מחמאה

אופן ההכנה:

לערבב במיקסר את חומרי הקלתית, לשים בצד כרבע מהכמות
בשאר הבצק לרפד תבנית עגולה קוטר 26 כולל דפנות.
לקרר כחצי שעה במקרר
בעזרת מזלג לחורר היטב ולאפות בחום 175 מעלות כ- 10 דקות


להוציא ולקרר

הכנת המילוי:

לשים בסיר קטן את הסוכר החום וקרם הקוקוס ולהרתיח, 
להוסיף את המחמאה ולהמשיך לבשל עד שמחמאה נמסה
והרוטב הופך לאחיד
להסיר מהאש ולקרר מעט

לערבב את פרוסות התפוחים עם שאר החומרים ולסדר בקלתית
לצקת מעל 3/4 מהרוטב שהסמיך תוך כדי קירור




לפזר מפירורי הבצק שנשמרו




לכסות ביריעת אלומיניום ולאפות בחום 175 כ- 50-60 דקות
להסיר את הכיסוי ולאות עוד כ- 10 דקות להזהבה קלה של הבצק.

אנחנו אכלנו את העוגה בטמפרטורת החדר, עם זילוף מהרוטב שנותר
אבל כדאי אולי לחמם מעט קודם
וכדור גלידת וניל ממש ישדרג את הקינוח.



בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה