נו טוב, מה דביקים... ממש עושה חשק, הא?
אבל זה טעים ברמות שחבל"ז (אם יורשה לאופה להעיד על עיסתה)
מעולם לא אכלתי בצק שמרים כל כך נימוח וקליל
האמת שכשבאתי לרדד את הבצק אחרי שתפח ,הוא הרגיש אחר, קליל, כזה ומאוד נח לעבודה
לא יודעת אם אני מצטערת שהכנתי רק חצי כמות
או שמחה, כי את מה שאין לא אוכלים...
אז ככה, עבור 16 יחידות צריך:
1/2 2 כוסות קמח
3/4 כוס חלב פושר
220 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כף שמרים יבשים
מילוי:
600 גר' גבינה לבנה מסוננת כשעתיים
2 כפות פודינג אינסטנט וניל
1 ביצה
כפית תמצית וניל
2/3 כוס סוכר
100 גר' שוקולד קצוץ
ציפוי:
סוכר חום
50 גר' חמאה מומסת
2 כפות דבש
אופן הכנה:
מערבבים את חומרי המילוי.
מחלקים את הבצק ל- 2 מרדדים לעלה
מגלגלים וחותכים לפרוסות ברוחב 3- 4 ס"מ
יוצקים את החמאה המומסת
מפזרים את הדבש
מניחים את פרוסות הבצק הממולא על צידן
מתפיחים עוד כחצי שעה
כשהעוגה מתקררת ניתן להפוך
עוגה מצוינת.
השבמחקהכנתי מספר פעמים. פעם בתבנית עגולה , פעם בתבניות אינגליש קייק, ואפילו בודדים בתבנית גדולה.
מוצלחת מאד. טעימה ואפילו עוברת הקפאה מצוין.
תמיד מכינה כמות כפולה.
סמדר