יום ראשון, 28 בפברואר 2016

בלונדיז מקורמלים

מזמן לא אכלנו "עוגיה" כל כך טעימה
אולי יותר ממשפחת החיתוכיות
אבל למי אכפת 
עסיסית, גואית שכזאת
ואנחנו אלופי העוגיות 
את המתכון הזה אימצנו מיד




רכיבים:

לשברי הקרמל

75 גרם סוכר לבן
1 כף מים
קורט מלח

לבלונדיז

1 כוס שמן
240 גרם קמח רגיל( 3/4 1 כוסות)
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח 
2 ביצים
150 גרם סוכר לבן ( 3/4 כוס)
150 גרם סוכר חום כהה( 3/4 כוס)
1/4 1 כפיות תמצית וניל
170 גרם שוקולד, קצוץ לחתיכות גסות 

שברים מהקרמל שהתקשה

אופן ההכנה:

להכנת שברי הקרמל:
ערבבו את הסוכר הלבן, המים והמלח בסיר/קלחת קטנטנים.
 הניחו על אש נמוכה ותנו לסוכר להתמוסס לו . 
בינתיים, הכינו תבנית או מגש אפייה עם נייר אפייה.
כשכל הסוכר נמס והוא עכשיו נראה כמו סירופ צלול אבל מבעבע, הגבירו את האש והישארו ליד הסיר/קלחת. לאט לאט הסוכר ישנה את צבעו מלבן או שקוף, אל זהוב בהיר, ואז זהוב כהה,
ולבסוף ענברי נחושתי מהמם. האמת שבסוף הוא יהיה שחור אבל זה כבר שרוף ומר.
אם אתם חוששים אז ברגע שהסוכר מתחיל לשנות את צבעו, אתם יכולים להנמיך את האש ולעבוד על אש נמוכה. כשהסוכר בצבע זהוב כהה ונראה כמו קרמל,
הורידו מהאש ומהר מהר שפכו את הקרמל על נייר האפייה, בשכבה אחידה, עד כמה שאפשר.
בעזרת כף אפשר לפזר את הקרמל ע"פ הנייר


   
  הניחו לקרמל להתקרר לגמרי ולהתקשות לחלוטין, ואז שברו לחתיכות גסות.


להכנת הבלונדיז:

חממו את התנור ל-170 מעלות  ושמנו תבנית מלבנית בגודל 30×20 ס"מ. 
לטרוף היטב את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל
להוסיף את השמן
בקערה בינונית, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
לערבב לקציפת הביצים את הקמח והשוקולד  , הפעם עם מרית או כף עץ.  עד שהתערובת אחידה.
העבירו את התערובת אל התבנית המרופדת והמשומנת ושטחו אותה בצורה אחידה.



פזרו או הניחו את שברי הקרמל  מעל התערובת



 הכניסו לתנור ואפו כ-45 דקות עד שהם מוכנים, 




שימו לב כיצד שברי הקרמל נמסים ושוקעים לתוך המאפה

הבלונדיז ייראו תפוחים והמרכז ירגיש יציב,
ואם תכניסו קיסם או שיפוד עץ למרכז, הוא יצא קצת דביק או עם פירורים לחים.
אם הוא יוצא עם בלילה לא אפויה- תנו לו עוד כמה דקות. 
בכל מקרה, עדיף לאפות פחות מאשר יותר.

הוציאו מהתנור לקרר לגמרי לפני שחותכים לקוביות



המתכון מהבלוג פיצפוצים עם התאמות שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה