יום רביעי, 24 בפברואר 2016

עוגת מיץ או בעצם עוגת תפוזים


האמת שהשם עוגת מיץ עושה לעוגה הזאת עוול
בפרט שבכל כך הרבה עוגות בחושות כוס מיץ תפוזים
מהווה רכיב שכיח.(לפחות בוורסית הפרווה)
זו , ממש עוגת תפוזים



יש שנרתעים מהטעם המר של קליפת התפוז, לי מאז ומתמיד הייתה חיבה לטעם הזה
אם זה היה בנשנוש ממתקי קליפת תפוז טבולים בשוקולד
או בפרוסת לחם רכה עם מרמלדת תפוזים שהוכנה בבית.
קליפת תפוז מגוררת היא אורחת קבועה בהרבה מאפים
ואני מוסיפה ממנה פה ושם ,אפילו לעוגת גבינה
לא תאמינו כמה זה משדרג.
לעוגת המיץ הזאת החלטתי להוסיף תפוז שלם
אחרי קירצוף הקליפה, חציתי את התפוז על מנת להיפטר מהחרצנים
וטחנתי למחית במעבד המזון. 




מוכרחה לציין שאפשר לבשל את התפוז במים לפני הטחינה
אבל בשיטה הזאת "מאבדים" חלק מהמרירות האופיינית.




רכיבים:

2 תבניות אינגליש  קייק

5 ביצים
 1/4 1 כוסות סוכר
1 תפוז טחון בשלמות
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן

זיגוג:

50 גרם נטורינה
1 1/2 כוסות אבקת סוכר 
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ -1/2 תפוז, אפשר לערבב את הקליפה עם כף וודקה
 לחכות כמה דקות  ולסנן, כך נקבל את הטעם בלי חתיכות הקליפה) 
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית ליקר תפוזים

אופן ההכנה: 

להקציף את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה
להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן
ולאחר מכן את מחית התפוז
להנמיך את מהירות ההקצפה למינימום ולהוסיף את המיץ והקמח לסרוגין
לערבל רק עד שכל הקמח נטמע בבלילה

להעביר לתבנית אפיה ולאפות בחום 150 מעלות 45 דקות

העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו

לקרר

להמיס את המחמאה ולערבב עם חומרי הזיגוג ולצקת על העוגה, הזיגוג מתקשה.





זו עוגת מיץ עם מחית תפוז מבושל



בעוגה הזאת בחרתי לשלב בחלק מהבלילה מחית פיסטוק
כמה יפים הצבעים
והטעם.

כאן גם בחרתי למצות את הטעם מהקליפה המגוררת בציפוי
לתוך 2 כפות ליקר תפוזים
ולסנן
כך נשאר הצבע והטעם הנפלא בלי חתיכות הקליפה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה