יום ראשון, 26 ביוני 2016

סלטים ליד הקוסקוס

השבת תיכננתי ארוחת קוסקוס
על כל המשתמע מכך.
חשבתי שלא די בקוסקוס ובירקות שיוצקים עליו.
ויש כמובן גם את האופציה הבשרית
שוב לא מרק אלא יותר צלי טעים ומרוכז טעמים
כדאי גם לפתוח את הסעודה בסלטים מבושלים שמתאימים לז'אנר.
אני מניחה שיודעי דבר ירגמו אותי באבנים
אבל לי התאימו הסלטים הללו:

סלט בורגול וחומוס:

3/4 כוס בורגול
1/2 1 כוסות חומוס קפוא
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
1/4 חב' נענע קצוצה
3 שיני שום קצוצות
מלח,פלפל שחור
שמן זית
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

את הבורגול משרים לשעה במים רותחים ומסננים היטב
את החומוס מבשלים לריכוך במים עם מלח ומעט אבקת מרק בטעם עוף ומסננים
מערבבים עם שאר הרכיבים
ומניחים במקרר לספיגת טעמים




סלט משוויה: (ירקות קלויים)

3 פלפלים ירוקים
3 פלפלים אדומים
4 עגבניות
8 שיני שום קצוצות
מיץ מחצי לימון
1 כף עריסה לא חריפה
מלח,פלפל שחור ומעט סוכר

אופן ההכנה:

שוטפים את הפלפלים והעגבניות ומניחים בתבנית חד פעמית
מכניסים לתנור לגריל ומשגיחים שלא ייחרך
מידי פעם הופכים את הירקות כך שהקליפה של כולם תיחרך באופן שווה
מוציאים ומעבירים לשקית נילון, סוגרים את השקית ומניחים את הירקות להזיע כחצי שעה.
פעולה שתקל מאוד על הקילוף

במחבת מזהיבים את שיני השום בשמן
מוסיפים את העגבניות הקלופות והחתוכות
מטגנים 3-4 דקות
מגלענים וקולפים את הפלפלים, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת
ממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות
מתבלים




סלט כרוב:

ראש כרוב קטן,הפעם קצצתי את הכרוב שלא כהרגלי, למעין קוביות

התיבול:

2 כפות מיונז,
מיץ מלימון אחד
2 כפיות סוכר

לערבב היטב.



מדהים כמה שזה טעים כשזה חתוך גדול


מסבחה על מצע חציל קלוי

רכיבים:

3 חצילים
3 שיני שום
1 כוס חומוס קפוא מבושל ב-2 כוסות מים מומלחים קלות
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

שוטפים את החצילים, מחוררים  בכמה מקומות
וקולים
אני מעדיפה לקלות בגריל של התנור
כך בסיום העבודה התבנית נזרקת לפח ואין צורך לקרצף את הכיריים
מסובבים מידי פעם וכשהחציל מתרכך, מוציאים מהתנור ומקררים
חורצים לאורך החציל ובזהירות מוציאים את בשר החציל
משתדלים שלא יכנסו פיסות קליפה שחורות
מגירים את הנוזלים ע"י הטיית משטח העבודה
לאחר כ- 10 דקות, אפשר לקצוץ את בשר החציל גס
לערבב עם 3 שיני שום כתושות ומעט מלח
להניח על צלחת

בינתיים מבשלים את החומוס עד שמתרכך מאוד, בערך חצי שעה
מקררים, שומרים את נוזלי הבישול להכנת הטחינה

מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון, מלח,ומוסיפים מנוזלי הבישול של החומוס
מכינים טחינה נוזלית מאוד
יוצקים ע"פ החציל הקלוי
מפזרים את גרגרי החומוס ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה