יום ראשון, 24 ביולי 2016

עוף בלי עצמות ממולא ואפוי עם תפו"א


מתכון של שף סהר רפאל שפורסם בווינט ותפס את עיניי
מסוג המתכונים הקלילים 
לא הרבה השקעה
והרושם המתקבל כשמגישים הוא שהנה מנה שהשקיעו בה בלי סוף
אז גם קיץ וגם לא ממש מתחשק לעמוד ולהזיע ליד הכיריים
מנה בסגנון שגר ושכח
מתאימה לי

ולכם?



רכיבים :

תרנגולת צעירה במשקל ק"ג וחצי (רצוי ללא עצמות, אפשר לבקש מהקצב להסיר אותן)
מרינדה:
2 כפות פפריקה מעושנת
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל לבן

מילוי לעוף:
5 שיני שום קלופות וכתושות
2 עגבניות קצוצות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
לימון קלוף, קצוץ גס

4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים ל-4
לחמניה עגולה חצויה

אופן ההכנה:

 מניחים את העוף בקערה. יוצקים עליו 1/2 כוס שמן זית, מתבלים בפפריקה המעושנת, במלח ובפלפל הלבן. 
שולחים למקרר לכמה שעות, אני איפסנתי ללילה.

מערבבים את פרוסות תפו"א בתיבול של העוף
ומניחים בתבנית
מעל -מניחים את הלחמניה החצויה


מערבבים את חומרי המילוי

ממלאים את העוף



קושרים את קצות השוקיים
מניחים על הלחמניות

1/4 כוס מים לתבנית
ולתנור בחום 185 מעלות ל- 50 דקות


 עד שהעוף מתבשל לחלוטין, עורו משחים ותפוחי האדמה מתרככים. 

בזמן זה החלה סופגת את השומן והטעמים.

בכלי הגשה מניחים את העוף וסביבו את תפוחי האדמה. 


תגובה 1: