יום ראשון, 31 ביולי 2016

חיתוכיות גבינה - אין דברים כאלה

קבוע יש אצלנו עוגת גבינה כל שבת
כל שבת בתבנית עגולה וכמה שיותר גבוהה כך יותר טוב
אז זהו 
שלפעמים מתחשקת חתיכת עוגה , ככה בקטנה, ליד הקפה
בלי להזדקק למזלג ולצלחת
בדיוק בשביל זה המציאו את החיתוכיות.
לאחר האפיה אני חותכת את העוגה לריבועים ושומרת במקפיא
כשיתחשק למישו..




ככה זה הולך:

רכיבים:

בצק:

350 גר' קמח
200 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה

מלית:

750 גר' גבינה 5%
1 יוגורט
1/4 1 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מלימון
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/2 1 כפות קורנפלור
4 ביצים

אופן ההכנה:

מכינים בצק  מחומרי הבצק, מרפדים תבנית תנור (27*33) ב- 2/3 מהבצק
מעבירים למקפיא
את ה- 1/3 הנותר שומרים במקפיא
מערבבים את חומרי המלית
יוצקים על התחתית
מוציאים את כדור הבצק ששמרנו במקפיא ומגררים ע"פ העוגה

מכניסים לתנור מחומם בחום 180 מעלות למשך 35 דקות
כן, צריך לקרר
כן זה מתייצב אחרי לילה במקרר ואז ניתן לחתוך ולהנות

קל כבר אמרתי?



שיפצורים: במקצה שני של הכנת החיתוכיות הכנסתי קצת שינויים

סתם כי התבאסתי מהגובה של החיתוכיות או שיותר נכון מהגובה של הגבינה בחיתוכיות

אז הוספתי עוד גבינה - 800 גר' כך שסה"כ יש 1.55 ק"ג 
הרבה? לא ממש, זו תבנית תנור...

הוספתי עוד 2 שמנת חמוצה של פעם
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
ועוד חצי חב' אינסטנט פודינג וניל

מלית לחיתוכיות הגבוהות:
מלית:

1550 גר' גבינה 5%
1 יוגורט
2 שמנת חמוצה
2 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מלימון
1/2 1  חב' אינסטנט פודינג וניל
1/2 1 כפות קורנפלור
5 ביצים


ומה אומר, יצא חלום!







והמסקנה שלי היא:  רוצים עוגה גבוהה?

על תתקמצנו על הגבינה או על השמנת...

תגובה 1: