יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

פאונד קייק - עוגת יום הולדת

שם מוזר לעוגת חמאה
למה פאונד?
זוהי עוגה אנגלית מסורתית ענתיקה
משהו ביחסים/כמויות של הרכיבים של קמח, סוכר, חמאה וביצים
פאונד מכל רכיב, 
בחלוף השנים
 שודרג  המתכון העשיר ההוא למתכון  קליל יותר
שבדיוק התאים לי להכנת עוגת יום ההולדת, כזאת  שהצד הויזואלי חשוב בה.
מהסוג שמצפים ,זורים סוכריות צבעוניות וואלה



רכיבים:

4 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס חלב

אפשר להמיר חלק מהקמח בקקאו מסונן ולקבל עוגה כהה

סירופ להרטבה:



1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית רום

קרם למילוי:

2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
2 כפות ליקר תפוז


אופן ההכנה:

לערבב חומרים יבשים
לערבב חומרים רטובים
לערבב יחד
לצקת לתבנית ולאפות כ- 20 דקות בחום 180 מעלות






כאן  חילקתי את הבלילה לארבע תבניות בצורת לב 

אפיה קצרה של כ- 15 דקות

ובניית העוגה

אני אוהבת להרטיב את העוגה בסירופ סוכר מועשר בברנדי ובתמציות טעם

למרוח שכבה יפה של קרם

לצפות ולעטר מסביב




וכשפורסים את העוגה





וככה זה נראה כשצובעים בחום בתוספת קקאו



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה