יום רביעי, 7 בדצמבר 2016

מאפינס תמרים

קינוחים קטנים וחמודים ובכל זאת לא הרבה עבודה להשקיע
לא תנסו?





המצרכים (12 מנות):


לעוגיות:
160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח
1 כפית יפה של אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
60 גרם (רבע כוס דחוסה) סוכר חום כהה
60 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת צמחית
2 ביצים
100 גרם שמן
220 גרם (שלושת רבעי כוס) ממרח תמרים


לקרמל:
120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום כהה
180 מ"ל (שלושת רבע כוס) שמנת מתוקה
60 גרם חמאה
כפית וחצי קורנפלור


אופן ההכנה:

מכינים את עוגות התמרים: מחממים תנור ל-170 מעלות.



מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר החום והלבן, הקינמון והמלח. מוסיפים את החלב, הביצים, החמאה וממרח התמרים, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.


מחלקים את הבלילה בין שקעים בתבניות מיני קוגלהוף משומנות (אפשר גם בתבנית מאפינס),
 ואופים 20 דקות. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית 
(שומרים את העוגות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד להגשה).


 מכינים את הקרמל: 
מבשלים בסיר קטן את הסוכר החום עם השמנת המתוקה והחמאה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, ומבשלים עוד 7-8 דקות תוך בעבוע נמרץ עד שהתערובת מתעבה לרוטב קרמלי סמיך מאוד. 
חשוב להקפיד לערבב היטב את הרוטב במהלך הבישול אחרת הוא עלול להתפרק
 (במידה וזה קורה, ערבוב נמרץ יחזיר את התערובת למוטב).


מערבבים בקערית קטנה קורנפלור עם כפית מים להמסה, 
יוצקים לרוטב ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך בעבוע עד להסמכה קלה נוספת. 
מקררים להסמכה מלאה.


כשהעוגות קרות מעבירים את הרוטב שהתקרר לשקית זילוף

ומנטפים  על העוגות 



מבוססת על מתכון של פיית העוגיות עם התאמות שלי













אין תגובות:

פרסום תגובה