יום רביעי, 12 באפריל 2017

עוגת גבינה פסחית



עוגת גבינה נהדרת, מתכון חדש לפסח,אני אוהבת את העוגות הקרמיות, 
אלו שאין צורך בקערה נוספת להקצפת חלבונים, 
מרקמה מוסי למרות שעברה אפיה כדת וכדין



הרכיבים לבסיס:



2 ביצים 
1/4 כוס סוכר
כף מיץ תפוזים
כף מיץ לימון

להקציף את הביצים בשלמות עם הסוכר 

להוסיף 2 כפות שמן
חצי כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל


בערבוב ידני להוסיף 1/4 כוס קמח תופח של אוסם
 ולצקת לתבנית עגולה 26

לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.

לעוגה:
750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
300 גר' סוכר
40 גר' קמח תפו"א
25 גר' פודינג וניל
1 כף תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה::

לערבב את חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה

לצקת בזהירות את הגבינה על הבסיס האפוי

לאפות בחום 160 מעלות שעה ועשר דקות

העוגה מזהיבה קלות וגם אם נדמה שהיא רוטטת במרכז

היא תתיצב בקירור.

ציפוי:

1 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
1 כף פודינג וניל

להקציף לקצפת נוקשה ולמרוח על העוגה

עוגת גבינה כמו כל עוגת גבינה ,במיטבה אחרי 24 שעות במקרר.





הכנתי גם בציפוי שמנת חמוצה מעורבת בסוכר וניל
יצא מעולה



2 comments:

  1. נראה מתכון מוצלח ומעניין.
    ברשותך שאלה:
    האם ניתן להכין את העוגה הזו גם ללא הבסיס? (לחסוך קצת קלוריות....)


    :-)

    חג שמח

    השבמחק
  2. לא היתי מכינה את העוגה ללא בסיס

    השבמחק