יום ראשון, 9 באפריל 2017

עוגת אגוזים ושוקולד


נכון, יש לי כבר לא מעט מתכונים לעוגות לפסח
אבל תמיד כיף שמתווספת עוגה חדשה לארסנל
בדר"כ העוגות של פסח -גובה דשא
לפעמים זה נובע משימוש בתבנית גדולה מידיי
לפסח אין לי את מלאי התבניות הגדול כמו שביום יום
ואני מתפשרת על תבנית ח"פ A4
אבל מאז שמצאתי בחנות הח"פ גם תבניות עגולות ועוד כאלה עם ארובה
כל עוגה נראית משודרגת
ומיוחדת



רכיבים:

שמן   לשימון  התבנית

100 גרם אגוזי מלך טחונים

5 ביצים גדולות מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל

קליפה מגוררת מתפוז שלם

⅓ כוס (80 מ"ל) שמן

1 כוסות (125 גרם) קמח תופח לפסח של אוסם

1/4 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

½ כוס (125 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת "השף הלבן" או קרם קוקוס

5 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

לזיגוג :

100גרם אבקת סוכר מנופה

2-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

 2 כפות שמן

אופן הכנה:

משמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או תבנית ארובה עמוקה בקוטר דומה, 
 בקערה גדולה מקציפים יחד חלמונים, ½ כוס סוכר, סוכר וניל וקליפת תפוז במשך 5 דקות,
או עד שנוצרת קציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה מתמדת.
 מנפים קמח כשל"פ, אבקת אפייה ומלח על קציפת החלמונים.
 מוסיפים את  האגוזים הטחונים, קצפת צמחית (נוזל) ומיץ תפוזים, ומערבלים במהירות בינונית
 רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
 בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה.
 ממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק.
מבליעים חצי מכמות הקצף לתוך תערובת העוגה.
מוסיפים את יתרת הקצף, ומבליעים בעזרת מרית.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים בקלילות
 יוצקים לתבנית 
אופים 45 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. 
מוציאים מהתנור ומצננים.
הופכים את העוגה למגש ויוצקים את הזיגוג
 להכנת הזיגוג, טורפים את אבקת הסוכר עם מעט מיץ תפוזים ושמן לתערובת בסמיכות מתאימה ליציקה. מזלפים או יוצקים את הזיגוג על העוגה,  משהים עד שהזיגוג מתייבש. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה. העוגה נשמרת כשבוע ואפילו משביחה עם הזמן.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה