בשר טחון/קציצות ודומיהם הם בהחלט משהו שלא הרביתי להכין לפסח.
בדר"כ אני מערבבת לבשר הטחון מעט לחם מורטב וטחון,
כדי שהמרקם יהיה נעים יותר
פחות קבבי, כי ככה אני אוהבת.
לעיסת הבשר של הממולאים אני מצרפת אורז מבושל קלות.
בפסח אנחנו לא משתמשים באורז, כך ירדה גם האופציה הזאת,
אבל לא עוד
אבל לא עוד
השנה החלטתי לנסות לערבב את הבשר עם ירקות ולקוות לטוב
במיוחד אחרי שלא התאפקתי וקניתי שקית קישואים עגולים קטנים,
ממש למילוי
ממש למילוי
רכיבים:
תערובת בסיסית לקציצות כדורי בשר וממולאים:
2 ק"ג שווארמה הודו טחון מעורב עם 1/2 ק"ג עוף טחון
6 בצלים קצוצים
4 ביצים
חצי שקית פטרוזיליה
שיני שום מראש אחד
מלח,פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה,
כפית תבלין לגריל
10 קישואים עגולים
6 פלפלים לא גדולים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים, מחצית מטגנים בשמן להזהבה ומחצית מוסיפים לבשר הטחון
קוצצים גם את השום עם הפטרוזיליה יחד עם 2-3 ביצים במעבד מזון כך שמתקבלת קציפה יפה
מוסיפים לבשר ולשים היטב
מתבלים
מוסיפים עוד ביצה, מניחים בצד לספיגת טעמים.
בינתיים בעזרת כף פריזייאן מרוקנים את הקישואים,
בערך מחצית מהתוך קוצצים ושומרים בצד.
בערך מחצית מהתוך קוצצים ושומרים בצד.
מכינים את הפלפלים למילוי
מהתערובת הזאת לוקחים כחצי קילו לקערה נפרדת
מוסיפים:
1 בצל קצוץ מטוגן להזהבה
חלק מהתוך הקצוץ של הקישואים ששמרנו בצד
ממשיכים לטגן עד שאין נוזלים במחבת
מקררים
ומערבבים לעיסת הבשר
מתקנים תיבול
ממלאים את הירקות ומעמידים בסוטז
רוטב לבישול:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
4 כוסות מים
7 כפיות סוכר
3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
כפית פפריקה מתוקה
מלח, ממש מעט פלפל שחור
מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר ובו הירקות הממולאים
מהבשר הטחון שנותר הכנתי לנו כדורי בשר ברוטב עגבניות.
כדי לקבל כדורים יציבים הוספתי שקית תערובת להכנת קניידלך
רוטב עגבניות על בסיס רסק עגבניות עגבניות שרי ושום כתוש
יופי של ארוחה לימי חול המועד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה