יום שני, 3 בפברואר 2014

פאייה

פאייה היא סוג של ארוחה בתבנית וזה כבר מקנה למנה הזאת מקדם רציני מול מנות אחרות

אני אוהבת מנות שהן למעשה ארוחה שלמה,

מנה שכוללת את הירקות, בשרים ופחמימות. אז קודם כל ניסיתי להכין את 

המנה ככתבה וכלשונה,

ואח"כ הכנסתי שינויים 

וממנת אורז ירקות ובשרים הפכתי את המנה 

לארוחת פתיתים טעימה.



12 שוקיים להמליח לפלפל ולטגן בשמן זית,להניח בצד 

באותו סיר (רחב ונמוך) לטגן 2 בצלים ולהוסיף 4 שיני שום כתושים 

להוסיף: 3 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ 

4 עגבניות קלופות וקצוצות 

3 נקניקיות מרגז או צ'וריסו,אני שמתי קבנוס. 

אופציה -הוספת כוס אפונה קפואה 

לבשל כ-10 דקות 

להוסיף 3 כוסות אורז

1 כוס יין לבן 

5 כוסות מרק עוף (מים+אבקה) או ציר עוף 

זעפרן,מלח,פלפל שחור 

להחזיר את השוקיים המטוגנים ולבשל עד שכל הנוזלים נספגים 







הנה עוד סיר




ועכשיו הוריאציה:

שלב 1:

3/4 ק"ג חזה עוף, חתוך לפיסות
מתובל: מלח, פלפל שחור,גריל עוף,כורכום,טיפה'לה כמון, אבקת שום
להניח לכמה שעות לספיגת טעמים
לטגן ממש עד שמלבין בלבד ולהניח בצד

שלב2: 10 שערות זעפרן ב1/4 כוס מים רותחים

שלב 3: כוס אפונה קפואה+ 1 כוס גזר גמדי קפוא לבישול קל במיקרו. כשמתרכך לסנן.

בסיר רחב ושטוח לטגן להזהבה 1 בצל קצוץ
להוסיף 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
לאדות 5 דקות
2 קבנוס פרוסים להוסיף סיר ולהמשיך לאדות עוד 5 דקות
להוסיף מלח,פפריקה -מעט,פלפל שחור, מלח ואבקת מרק עוף
להוסיף 3/4 שקית פתיתים לערבב עד שהפתיתים רטובים

לכסות במים+2 ס"מ ,להוסיף את הזעפרן
להוסיף את הירקות

להרתיח

להוסיף את פיסות העוף המטוגנות

לערבב קלות ולהרתיח

לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהפתיתים רכים וכל המים נספגו. 





אין תגובות:

פרסום תגובה