בשר טחון הוא מוצר רב תכליתי לארוחות מהירות ומגוונות.
יכולת ההכלה שלו מאפשרת יצירות אינסופיות - מבולונז ועד טאקו טעים וקבבים מלאי טעם.
עם זמן הבישול המהיר שלו ויכולתו לספוג טעמים, הוא החבר הכי טוב של המבשלים.
רכיבים:
עיסת הבשר:
250 גר' הודו אדום טחון
250 גר' בקר טחון
בצל קטן
פרוסת לחם רטובה וסחוטה
חופן עלי פטרוזיליה
4 שיני שום
1-2 ביצים
מלח
פלפל שחור
תבלין גריל
פפריקה
כף פסטו
פרורי לחם
הרוטב:
2 כפות שום כתוש
שמ"ז
1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות
מלח
פלפל
מעט אבקת מרק בשרית
2 כפות פסטו
אופן הכנה:
עיסת הבשר:
לטחון ביחד: בצל קטן + פרוסת לחם רטובה וסחוטה + חופן עלי פטרוזיליה + 4 שיני שום.
להוסיף לבשר: 1-2 ביצים, מלח, פלפל שחור, תבלין גריל, פפריקה וכף פסטו.
להניח לשעה לספיגת טעמים.
לצור כדורים קטנים, לגלגל בפרורי לחם ולטגן.
הרוטב:
2 כפות שום כתוש לטגן בשמ"ז. להוסיף 1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות.
לאדות כ- 15 דקות.
לתבל במלח, פלפל, מעט אבקת מרק בשרית ולבסוף 2 כפות פסטו.
להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר הרוטב ולבשל עוד כ- 10 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה