יום שני, 3 בפברואר 2014

חזה מולארד בקרמל תפוזים

בפעם הראשונה שנתקלתי בחזה מולארד היתה במסעדה

שהייתה ממוקמת בקארדו בירושלים והייתה בקונספט של ימי התנ"ך

זאת אומרת כל התפאורה,שולחנות,מוסיקה,כלים ,תפריט  ואפילו תלבושות לסועדים

הותאמו לעבר הרחוק ,רחוק מאוד. חיפשתי את המוצר בחנויות, אך לשווא

בפעם השניה שאכלתי חזה מולארד,מצויין היתה במסעדה לה רלה ג'פה 

וזו הייתה תזכורת נעימה ובהחלט נתן לי מוטיבציה לחזור לחפש היכן ניתן לרכוש חזה מולארד

אז בהחלט ניתן לרכוש , בפוגרס בפתח תקווה, וכשהסוד התגלה

המעדן עולה על שולחננו כמה וכמה פעמים בשנה.



רכיבים: 

4 יח' חזה מולארד 

לרוטב:

250 גר' סוכר
מעט מים
2 כוסות ציר עוף
1 כוס מיץ תפוזים
עלה דפנה
כפית סויה
פלפל שחור גרוס
קליפות תפוז חתוכות (לאחר הרתחה במים)
 



אופן הכנה: 

לחרוץ את השומן של חזות המולארד. להמליח ולפלפל משני הצדדים.





לטגן המולארד, להתחיל בצד של העור ולטגן עד שמשחים, בערך 6-8 דקות תלוי בנתח
ועוד כ- 5 דקות מהצד השני. 





לבשל את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל, להוסיף את ציר העוף ולצמצם לחצי.

להוסיף מיץ תפוזים ברתיחה עדינה.

לתבל ולבשל עד שמסמיך מעט

להוסיף את הקליפות החתוכות.

להוסיף את נתחי החזה לרוטב




לבשל כ- 10 דקות , להפוך באמצע

לקרר

אפשר להגיש חזה אחד לכל סועד
או
לפרוס ולהגיש כאופציית בשר נוספת




לפרוס את הבשר  ולצקת מעל את הרוטב.




המון זמן חיפשתי , כי פתאום הם נעלמו לי.
לאחרונה החלטתי לנסות את החזה אווז שהוצע לי 
באחת החנויות כתחליף, ומה אומר, זה לא  רע בכלל
אז אם בא לכם לגוון קצת
לכו עליו.



אין תגובות:

פרסום תגובה