יום שני, 3 בפברואר 2014

ארוחה בתבנית - עוף עם אורז ותפו"א

המנה או יותר נכון הארוחה הזאת קיימת ברפרטואר שלי כבר שנים רבות

למעשה מהשנים שבהן בכורי שירת בצבא ואנחנו מצאנו את עצמנו נוסעים לבקרו בכל יום שישי

והרי אי אפשר להגיע בידיים ריקות, ומי יודע מה ה"ילד" אוכל בצבא, 

כי זאת לדעת, הבחור ניזון מתפריט מצומצם למדיי

ואין כמו אוכל של אמא, כך הומצאה ושוכללה המנה הזאת 

שכללה את כל מה שהחייל אוהב לאכול. 

ראינו כי טוב ומאוחר יותר איזרחתי את הארוחה


רכיבים: 

חלקי עוף

שמן
מלח
אבקת שום
פפריקה מתוקה
פלפל שחור

2 בצלים פרוסים
1 פלפל אדום
2 גזרים מגוררים גס
1/2 1 כוסות אורז שטוף
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 כף מלח


פרוסות תפו"א
שום
פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור

4 כוסות מים
 


אופן הכנה: 

להכין משחת תיבול שהכילה: שמן במלח, אבקת שום, פפריקה מתוקה ופלפל שחור.

למרוח את נתחי העוף ולהניח לכמה שעות או ללילה לספיגת טעמים

למחרת

להזהיב 2 בצלים פרוסים

להוסיף קוביות פלפל מפלפל אדום אחד.

 2 גזרים מגוררים גס.

ולטגן עוד כמה דקות.להסיר מהאש.

להעביר לתבנית צליה

להוסיף לתבנית  1/2 1 כוסות אורז שטוף, 2 כפות אבקת מרק פטריות, כף מלח,

לערבב

 לפרוס  תפו"א לפרוסות לערבב גם אותן עם משחת התבלינים של העוף

להניח על האורז

להניח מעל את חלקי העוף המתובלים.

לצקת 4 כוסות מים.

לכסות בנייר אלומיניום ולתנור לשעתיים בחום 190 מעלות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה