יום ראשון, 2 בפברואר 2014

רוסטביף


כל ארוחה שתבחרו להגיש בה רוסטביף תהפוך חגיגית ומיוחדת.
מתחילים בבחירת נתח פרימיום משובח, מתבלים בעשבי תיבול ארומטיים
צליה איטית , מחדירה לתוך הבשר את הטעם העשיר
חיתוך מדויק והגשת הנתח כמות שהוא לשולחן
תרומם את חווית השבת לסעודה המכבדת את המסורת ומפנקת את החושים


רכיבים: 

נתח סינטה במשקל כ- 2 ק"ג

או

נתח אנטרקוט במשקל 2 ק"ג

למרינדה:

2 כפות חרדל
ענף רוזמרין
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

חצאי בצלים

רוטב להגשה:

יין פורט + פלפל שחור, מעט קורנפלור
 

אופן הכנה: 

יש להוציא את הנתח מהמקרר מספר שעות לפני האפיה

. למרוח  מרינדה מ- 2 כפות חרדל + 2-3 כפות שמן זית + פלפל שחור.

להניח לכמה שעות לספיגת טעמים.

את הנתח מניחים על רשת של תבנית הצליה או על כמה חצאי בצלים

העיקר שהנתח לא יצלה בתוך נוזלים.

האפיה:

הנתח הוכנס לתנור:

18 דקות ב- 220 מעלות. ועוד כ-112 דקות בחום - 165 מעלות

( זמני האפיה נקבעו ע"פ משקל הנתח,

 לפי 18 דקות לכל חצי ק"ג בשר עבור דרגת צליה מדיום+18 דקות)

לסיום כ- 20 דקות מנוחה ופריסה.

 הנוזלים שנותרו בתבנית שימשו להכנת רוטב , בתוספת יין פורט ופלפל שחור

לאחר צימצום של הרוטב, יש להוסיף מעט קורנפלור להסמכה


נתח אנטרקוט על רשת של תבנית צליה

נתח אנטרקוט לאחר הצליה



נתח סינטה מעל חצאי בצלים




.


סינטה פרוסה

שידרוג נפלא בהגשה

לרוטב:
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה 
1 שן שום מגורדת דק
2 כפות שמן 

אופן הכנת הרוטב:
לערבב את כל המרכיבים לטעום ולשפר תיבול,


להגיש עם פרוסות הבשר

ניסיתי להכין רוסטביף עם נתח קצת שונה
שייטל - 1.8 ק"ג
אותו תיבול
20 דקות בחום 220 מעלות
ועוד 80 דקות בחום 165 מעלות
להוציא מהתנור, להמתין חצי שעה
לפרוס
על הרוטב אנחנו לא מוותרים
יופי של נתח לרוסטביף





תתפלאו אבל חוץ מהנתחים הקלאסים שכולם מכירים לרוסטביף
אפשר לקנות גם שייטל או שפיץ שייטל
לרוסטביף מצויין

הפעם היה לי נתח של 1.5 ק"ג שייטל
התיבול הנבחר:

1/3 כוס שמן
1/3 כוס סילאן
2 כפות חרדל
כפית כמון
מלח, ופלפל שחור גרוס

אפשר לתבל את הנתח ערב קודם או כמה שעות לפני הצליה
העיקר שזוכרים להוציא מהמקרר כמה שעות לפני התצליה כדי שיגיע 
לטמפרטורת החדר.
הצליה ׁ(על רשת):
15 דקות בחום גבוה -230 מעלות ללא טורבו
ועוד 25 דקות בחום 180 מעלות
לדרגת מדיום - 

מוציאים מהתנור, מניחים לנתח להתקרר כ- 15 דקות או יותר לפני הפריסה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה