כל ארוחה שתבחרו להגיש בה רוסטביף תהפוך חגיגית ומיוחדת.
מתחילים בבחירת נתח פרימיום משובח, מתבלים בעשבי תיבול ארומטיים
צליה איטית , מחדירה לתוך הבשר את הטעם העשיר
חיתוך מדויק והגשת הנתח כמות שהוא לשולחן
תרומם את חווית השבת לסעודה המכבדת את המסורת ומפנקת את החושים
רכיבים:
נתח סינטה במשקל כ- 2 ק"ג
או
נתח אנטרקוט במשקל 2 ק"ג
למרינדה:
2 כפות חרדל
ענף רוזמרין
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
חצאי בצלים
רוטב להגשה:
יין פורט + פלפל שחור, מעט קורנפלור
אופן הכנה:
יש להוציא את הנתח מהמקרר מספר שעות לפני האפיה
. למרוח מרינדה מ- 2 כפות חרדל + 2-3 כפות שמן זית + פלפל שחור.
להניח לכמה שעות לספיגת טעמים.
את הנתח מניחים על רשת של תבנית הצליה או על כמה חצאי בצלים
העיקר שהנתח לא יצלה בתוך נוזלים.
האפיה:
הנתח הוכנס לתנור:
18 דקות ב- 220 מעלות. ועוד כ-112 דקות בחום - 165 מעלות
( זמני האפיה נקבעו ע"פ משקל הנתח,
לפי 18 דקות לכל חצי ק"ג בשר עבור דרגת צליה מדיום+18 דקות)
לסיום כ- 20 דקות מנוחה ופריסה.
הנוזלים שנותרו בתבנית שימשו להכנת רוטב , בתוספת יין פורט ופלפל שחור
לאחר צימצום של הרוטב, יש להוסיף מעט קורנפלור להסמכה
נתח אנטרקוט על רשת של תבנית צליה |
נתח אנטרקוט לאחר הצליה |
נתח סינטה מעל חצאי בצלים |
.
האם אפשר כל הרשום בצלי מס" 5. תודה.
השבמחקממש לא, נתח 5-כתף הוא נתח שונה, זקוק לבישול/אפיה ארוכים יותר בדר"כ בנוזלים ולא צליה כמו רוסטביף
מחק