יום ראשון, 18 ביוני 2017

דג מוסר ברוטב עגבניות קליל- עיקרית לארוחה חלבית

ארוחות דגים נחשבות קלילות יותר ומתאימות לימי הקיץ
יש לי פה בבלוג מתכונים רבים לדגים
אבל
הכי כיף לנסות דגים חדשים/מתכונים חדשים
 אז אמנם דג מוסר הוא לא חדש לנו, אבל המתכון- כן

המוסר הוא דג ים, דומה ללברק, הפילטים שמתקבלים הינם גדולים 
וניתן לחלק כל פילה ל- 2 או 3 חלקים
אפשר להכין אותו במחבת, בתנור, יוצא עסיסי ועדין בטעמו, 
נחשב לדג בריא בגלל תכולת חומצות השומן אומגה. הדג נקרא גם עיט הים או קורבינה


רכיבים:

6 פילטים של דג מוסר
קמח מתובל במלח ופלפל שחור

רוטב:
1 כף שום כתוש
5 עגבניות רכות קלופות וקצוצות
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
1/4 כוס מים
 כף מלח,פלפל 
50 גר' חמאה
גדושה בזיליקום קצוץ גס

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב, במחבת מזהיבים במעט שמן את השום הכתוש
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשילים
מוסיפים את הנוזלים, מתבלים במלח, פלפל
ומבשלים עד שהעגבניות רכות
טוחנים את הרוטב
מערבבים לתוכו את קוביית החמאה ולבסוף את הבזיליקום הקצוץ



כעת מניחים בצד

מצפים את הפילטים בקמח ומטגנים משני הצדדים להזהבה, קודם את הצד ללא העור 



בתבנית הגשה יוצקים מעט מהרוטב, מניחים את נתחי הדג המטוגנים
יוצקים את הרוטב על פני הדגים ומגישים




תוספות ליד המנה הנהדרת הזאת יכולות להיות רבות








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה