יום ראשון, 9 ביולי 2017

ארוחה בסיר אחד - פרגיות פסטה ועוד

יום חמישי ותוכניות לרוב על הנייר
אבל איך אומרים? כל תוכנית היא בסיס לשינויים
כשהגעתי למטבח כבר לא ממש התחשק לי להעמיד סירים (בלשון רבים)
החלטתי ללכת על משהו בסיר אחד
הפעם עם פסטה, כבר יצא לי להכין כמה פעמים פסטה ורוטב הכל בסיר אחד
טעים וכיף להכין, וריאציות זה שם המשחק
אז קדימה

רכיבים:

10 נתחי פרגית
250 גר' פסטה יבשה לא מבושלת
1 בצל קצוץ
כף גדושה שום כתוש
2 גזר מגורר
1 קופסת עגבניות מרוסקות (250 גר')
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כוסות מים
כפית מלח
1/2 כפית סוכר
מעט פלפל שחור
עלים מ- 5 גבעולי בזיליקום קצוצים+ עוד 15 עלים קצוצים

אופן ההכנה:

מחלקים כל פרגית ל- 3 (אני משתמשת במספריים לעוף, עושה עת העבודה כל כך פשוטה )
ממליחים ומפלפלים את נתחי הפרגית 
מטגנים במעט שמן עד שכל הנתחים הופכים ללבנים, מוציאים עם הנוזלים שהצטברו בסיר ומניחים בצד.


מחממים 3 כפות שמן ומזהיבים קלות את הבצל והשום
מוסיפים את הגזר, מערבבים ל- 2 דקות


מוסיפים את נתחי הפרגית יחד עם הנוזלים מערבבים ומבשלים 2-3 דקות


כעת מוסיפים את שאר הרכיבים והמים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית/קטנה


תוך עירבוב מידי פעם עד שהפסטה מתרככת

לא לשכוח את הסיר על הגז, הפסטה תדבק...

מערבבים לסיר את הבזיליקום הקצוץ הנותר





ונהנים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה