יום ראשון, 15 באפריל 2018

יום העצמאות וחידושים - מה כבר אפשר לחדש עם בשר טחון?


אז זהו , שאפשר
השף הצעיר במשפחתי  ניסה, אהב ובא להכין
יצא מצויין
אז עכשיו גם אתם תלמדו...
ארוחות הברביקיו בעצמאות הם די קבועות
בסה"כ משתדלת להתאים למה שהמשפחה אוהבת
האורחים שלי לא ממש מסכימים שאשנה את התפריט האהוב עליהם
אבל בשביל המנה הזאת כדאי להתגמש
למרות שפיתות זה לא ממש בתפריט אצלנו
הכל ביחד ועם ערימת טחינה טובה וסלט
בהחלט שווה




אז ככה זה הולך

בשר טחון לקבב, בהמלצת השף הצעיר שלי:
 קניתי
 1/3 צוואר טחון
 1/3צלעות טחון 
ו- 1/3 אנטרקוט טחון

לזה  קוצצים חצי חב' פטרוזיליה
תבלינים לרוב -מלח, פפריקה כמון ופלפל שחור
מניחים לספיגת טעמים.




סמוך לארוחה ממלאים את הפיתות, בערך 100 גר' תערובת לחצי פיתה



את הפיתות מברישים בשמן
וכעת למנגל
חשוב לצלות על אש נמוכה, כך שמנגל פחמים פחות מתאים
מתחילים עם הקצה החתוך, אוטמים ואח"כ משני הצדדים, 
הפיתה משחימה והבשר בפנים מתבשל
וגם שם יש למנה הזאת, קוראים לזה עראיס....






ניסיתי את העראיס גם במחבת
ומה אומר, יצא מצויין
בקיצור בחורף? כשלא בא לעמוד בחוץ על המנגל... תכינו במחבת

הפעם בקערה תערובת של צוואר וצלעות טחונים
הוספתי בצל
השמטתי את הכמון אבל הוספתי בהרט וכמה כפות שמן




ככה זה הכי  טעים עם טחינה וסלסת עגבניות




תגובה 1: