יום רביעי, 24 באוקטובר 2018

טעם בפרשה לפרשת וירא

במסגרת פרויקט פרשת השבוע שלי
השבת נקרא בפרשת וירא על
המלאכים המגיעים לסדום, ולוט מזמינם לביתו. כששמעו אנשי סדום על המלאכים, ביקשו להרע להם, אך המלאכים לא נשארו אדישים למצב, והכו אותם בסנוורים (רש"י: "מכת עיוורון"). המלאכים מחליטים להאיץ בלוט להוציא את בני משפחתו מסדום, 
בטענה: "כִּי מַשְׁחִתִים אֲנַחְנוּ אֶת הַמָּקוֹם הַזֶּה ..." (בראשית יט ,יג), 
וכשיצאו מן המקום, ה' החריב את סדום: "וַיהוָה הִמְטִיר עַל סְדֹם וְעַל עֲמֹרָה גָּפְרִית וָאֵשׁ..." 
(דברים יט,כד). אשתו של לוט נזכרת בשתי הבנות הנשואות שנשארו בסדום, וכאשר הפכה פניה לראות אם הן באות אחריהם, הפכה לנציב מלח, , היות והמלאך התרה בה שלא תביט לאחור.

בחרתי להתמקד בסיפורה של אשת  לוט שלא הצליחה להכיל את הסקרנות למשמע הרעשים
שנשמעו במהלך מנוסת המשפחה מסדום ועמורה  
ולפיכך הכנתי לסעודת שבת עוף במלח.

יש מגוון של מתכונים להכנת המנה הזאת, דבר אחד ברור
אסור לעוף לגעת במלח, המלח ימליח את הנתחים עד שלא יהיה ניתן לאכול מהם, 
לכן יש כמה אופציות
האחת לפזר מלח בתבנית, לכסות ביריעת אלומיניום, להניח את נתחי העוף ולאפות
אחרים סוברים שעל המלח להראות וכך מפזרים אותו בקצוות התבנית

הכי ידועה היא המנה של עוף שלם במרכז התבנית, מסביבו מפוזר מלח גס ולתנור
כבר הכנתי ככה, יש לי בעיה עם נתחי החזה, פחות קליינטים לנתח היבשושי הזה
הלכתי על כרעיים
והפעם גם בחרתי לתבל אותם קמעה

רכיבים:

6 כרעיים מחולקים
מתובלים בשמן, אבקת גריל, אבקת שום, ממש מעט מלח וקצת רוזמרין.

אופן ההכנה:

תיבלתי את הנתחים ונחתי לכמה שעות לספיגת טעמים
סידרתי במרכז תבנית גדולה  משני הצדדים ערמתי תלוליות מלח


ולתנור בחום 200 מעלות ל- 45 דקות



שבת שלום!

בפרשת השבוע מוזכרת גם עקדת יצחק ומסופר על האייל שהוקרב במקום יצחק.
בפרויקט החלה שלי בחרתי להכין חלה בצורת שופר.

זו לא חלה רגילה, כדי להכין אותה השתמשתי בגליל קרטון שמסביבו ליפפתי רצועת בצק
את החלה הזאת מתפיחים פחות זמן מחלה רגילה
מברישים בביצה ואופים עד לצבע זהוב עמוק




תגובה 1: