יום ראשון, 28 באוקטובר 2018

שוקולד קאפקייק הכי מושחת שיש

שוקולד
 ממולא 
ומצופה
אין עוד כאלה
וזה בדיוק הממתק המתאים ליום ההולדת של מפלצת העוגיות שלי 




רכיבים:

לכ – 15 קאפקייקס:

2/3 1  כוסות קמח

2/3 כוס קקאו

1.5 כפיות סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת קפה נמס מומסת במעט מים

120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1.5 כוסות סוכר

2 ביצים גדולות

1 כפית תצית ווניל

1/2 2 גביעים מעדן אלפרו וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

מכינים קוקוטים קטנים על תבנית אפיה.

לקערה אחת מנפים יחד את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה. 
מוסיפים את המלח 
. מערבבים היטב.

בקערת המיקסר מקציפים יחד לתערובת בהירה את החמאה והסוכר. 
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו 
ולבסוף את תמצית הווניל והקפה עד לקבלת תערובת אחידה. 
מוסיפים את התכולה של קערת היבשים  כ – 1/3 בכל פעם,
 ולסירוגין עם מעדן האלפרו, 
כאשר מתחילים עם היבשים ומסיימים איתם. 
מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 
מעבירים את התערובת לקוקוטים, 
וממלאים כל שקע עד ל -2/3 מגובהו. 
אופים במשך כ – 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש. 
מצננים לחלוטין.

בזמן שהקאפקייקס מתקררים לחלוטין מכינים קרמל –

רכיבים לקרמל:

1 כוס סוכר חום דחוס

1/2 1 כוס קרם קוקוס

מעט אבקת וניל

120 גר' מחמאה

3 כפיות קורנפלור מעורבבות במעט מים

אופן ההכנה:

בסיר קטן מניחים את הסוכר והקרם קוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות
מוסיפים את המחמאה וכשהיא נמסה מערבבים לתוך הקרמל את הקורנפלור, 
מביאים  לרתיחה ומערבבים עד שהקרם מסמיך
מסירים מהאש ומקררים היטב



בעזרת כף פריזיאן מרוקנים מעט מהליבה של כל קאפקייק, 



ממלאים בשתי כפיות מהרוטב קרמל.




להכנת קרם השוקולד לציפוי –מתחילים יום קודם


375 גר' שוקולד מריר (רצוי 56%)

2 שמנת צמחית


ממיסים בעדינות את השוקולד המריר בשמנת צמחית
 ומערבבים היטב ומעבירים למקרר לקירור מוחלט. 

מקציפים את הגנאש
 ותוך כדי הקצפה מוסיפים עוד שמנת צמחית, 
מקציפים עד לקבלת קציפה בהירה.


מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה בצורת כוכב ובגודל בינוני.  
מזלפים מעל כל קאפקייק מהקרם בתנועה סיבובית.





שומרים בקירור. לפניי ההגשה מביאים לטמפרטורת החדר.






מבוסס על רעיון מהבלוג של חן שוקרון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה