אליעזר יוצא לשליחות מלווה בעשרה גמלים טעונים בכל טוב, נדוניה ומתנות לכלה ולמשפחתה.
באורח פלא מתקצרת דרכו, ולעת ערב הוא מוצא את עצמו בפאתי העיר,
ליד באר המים. הייתה זו השעה שהבנות יוצאות לבאר לשאוב מים לביתן.
אליעזר מקווה שגם הכלה המיועדת תגיע אל הבאר, אך מתלבט כיצד יזהה אותה.
הוא נושא תפילה לה' ומבקש לגלותה בדרך של סימן-גורל מוסכם:
הנערה אליה יפנה ויבקש מים, והיא בטובה תיאות להשקותו ואף תציע מים להשקות את הגמלים,
היא הנערה המיועדת לבן אדונו.
העבד רץ אליה ומפנה את בקשת סימן-הגורל: "הגמיאני נא מעט מים מכדך".
הנערה נענית במאור פנים, משקה את אליעזר, ומייד מציעה לשאוב ולהשקות גם את הגמלים.
אליעזר הנרגש לא מספיק להגיב, וכבר היא רצה בזריזות לשאוב מים ולהשקות את הגמלים.
בצק החלות שלי פשוט להכנה
רכיבים:
1 קילו קמח מנופה
1 כף
שמרים יבשים או 30 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר אנחנו אוהבים את החלה מתקתקה, מי שמעדיף ניטרלית יפחית 1/2 כוס
סוכר
2 ביצים
1 כף מלח
400-500 מ"ל כוסות מים חמימים -
חצי כוס שמן
אופן ההכנה:
שמים
בקערת המיקסר את החומרים היבשים, ערבלים קלות
עושים
מעין בור ומוסיפים את כל שאר הרכיבים
לשים
10 דקות, מכסים את הקערה ומתפיחים לילה במקרר או שמניחים
את
הקערה במקום חמים וממתינים להכפלת נפח הבצק.
מקילו
בצק אפשר להכין 2 חלות גדולות או 3 בינוניות
מחלקים
את הבצק, את החלה מכינים מכדורים הצמודים זה לזה ואת החלה הקטנה
עם
חלה צמה שמגולגלת סביב עצמה.
לצמה
משלוש רצועות מחלקים ל-3 כדורים, מגלגלים לכדור חלק,
מניחים
למנוחה 5 דקות, מרדדים כל כדור ומגלגלים לגלילה,
כל זה
חשוב כדי לקבל חלה אורירית.
ממשיכים
לדקק את הגליל עד לקבלת רצועות ארוכות שיתאימו לקליעה,
את
השלב הזה עושים בהדרגה, על מנת לתת לבצק את הזמן הדרוש לפיתוח הגלוטן
ולהתארכות
הדרושה.
לחלת
הבאר השתמשתי ב-300 גר' מהבצק ליצור חלה
עגולה עם חור באמצע
(כדי
לשמר את החור אפשר להשתמש בתבנית עם ארובה או להניח במרכז
רינג
מתכת) ועוד 200 גר' ללחמניה קטנה שתהיה הכיסוי של הבאר.
מכסים
את החלות המוכנות ומתפיחים להכפלת הנפח,
מברישים
בתערובת חלמון וכפית שמן כדי לקבל צבע יפה מברישים פעמיים.
אם
רוצים, בוזקים שומשום ואופים לשיזוף יפה בחום 170 מעלות כ- 25 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה